Direct naar content

WerkUrenBerekenaar

Tool

Meer of minder uren werken heeft niet alleen gevolgen voor het salaris, maar ook voor toeslagen, belasting en pensioenpremies. Dat maakt het ingewikkeld om de gevolgen van meer of minder werken zelf te berekenen. Deze tool helpt.

Overweeg je om meer te gaan werken, maar ben je bang dat je je toeslagen verliest? Of wil je juist minder gaan werken, maar weet je niet wat je dan uiteindelijk overhoudt?

Het is lastig om zoiets zelf te berekenen en de angst om toeslagen kwijt te raken is groot, waardoor al snel het idee ontstaat dat bijvoorbeeld meer werken onvoldoende loont.

De WerkUrenBerekenaar maakt inzichtelijk wat de financiële gevolgen zijn van meer of minder uren werken, door naast het salaris ook toeslagen, premies en belastingen te berekenen.

De WerkUrenBerekenaar is ontwikkeld door Het Potentieel PakkenWOMEN Inc. en het Nibud.

Hoe werkt het?

Eerst beantwoord je een aantal vragen over jouw werksituatie, gezinssamenstelling, vaste lasten en inkomsten. Vervolgens laat de WerkUrenBerekenaar zien wat de gevolgen voor jouw financiën zijn als je meer of minder uren gaat werken.

Tip: wil je naast het aantal uren werk ook het aantal uren kinderopvang aanpassen? Vul dan de WerkZorgBerekenaar in.

In de WerkUrenBerekenaar wordt gerekend met gemiddelde percentages, bijvoorbeeld het percentage voor de eindejaarsuitkering. Als de individuele situatie afwijkt van deze aannames, dan zal dat de uitkomst van de WerkUrenBerekenaar beïnvloeden.