Direct naar content

Geldplan Scheiden

Tool

Uit elkaar gaan is een risicofactor voor geldproblemen. Het Geldplan Scheiden helpt je om dat te voorkomen door je inkomsten en uitgaven in de nieuwe situatie goed op een rij te zetten.

Het Geldplan Scheiden geeft je overzicht van de veranderingen waar je mee te maken hebt of krijgt. Ook zie je hoe je inkomsten kunt vergroten en op uitgaven kunt besparen.

Voor wie?

Het Geldplan Scheiden is geschikt voor huishoudens waarin de partners overwegen uit elkaar te gaan of al gescheiden zijn.

Let op: niet geschikt voor huishoudens van samengestelde gezinnen.

Hoe werkt het?

Het Geldplan Scheiden is gratis en eenvoudig in te vullen. Waar nodig staat een toelichting. In het Geldplan Scheiden beantwoord je – anoniem – enkele vragen over je persoonlijke situatie. Op basis daarvan zie je wat je huidige inkomsten en uitgaven zijn, en hoe dit na de scheiding wordt. Je krijgt een actieplan met concrete stappen, die makkelijk uit te voeren zijn.

Lees meer Nibud-informatie over scheiden en geld.

Startpunt Geldzaken

Samen met Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de stichting van financiële planners FFP heeft het Nibud Startpunt Geldzaken ingericht. Zo is de kennis gebundeld op het gebied van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen en ten aanzien van pensioen & financiële planning.