Direct naar content

Geldplan Pensioen

Tool

Met het Geldplan Pensioen check je hoe je de risico’s op een ontoereikend pensioeninkomen kunt beperken. Waarbij je uitgaat van je eigen omstandigheden en wensen. Zo bereid je je zo goed mogelijk voor op je pensioen.

Grondige analyse

Er kunnen zich situaties voordoen die je pensioen beïnvloeden. Bijvoorbeeld: je wordt zzp’er, of je werkt in korte dienstverbanden. Maar ook persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen, zoals bij een scheiding.

Met het Geldplan Pensioen inventariseer je jouw situatie en de keuzes die je wilt maken. Je krijgt praktische raad en acties waar je direct mee aan de slag kunt. Zo weet je zeker dat je zo goed mogelijk voorbereid bent.

Hoe werkt het?

Je kunt gratis en anoniem gebruik maken van het Geldplan Pensioen. In ongeveer vijftien minuten maak je een grondige analyse. Het resultaat is een persoonlijk actieplan voor jouw pensioensituatie. Gebruik de uitkomsten om zelf tot besluiten te komen of als voorbereiding op een gesprek met een financieel adviseur.

Het Geldplan Pensioen is mede mogelijk gemaakt door financiering van Nationale NederlandenFitVermogen en BeFrank.

Startpunt Geldzaken

Het Geldplan Pensioen is één van de geldplannen van Startpunt Geldzaken: een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Federatie Financiële Planners (FFP). Zij bundelen hun kennis op de gebieden van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen, pensioenen & fiscaliteit.