Direct naar content

Geldplan Pensioen

Tool

Heb jij genoeg geld voor later? Voor wanneer je ophoudt met werken. Met het Geldplan Pensioen kom jij te weten hoe je toekomstige pensioen er voor staat. En weet je wat je kunt doen om je pensioen te verbeteren.

Praktische tips

Er kunnen zich situaties voordoen die je pensioen beïnvloeden. Bijvoorbeeld: je wordt zzp’er, of je werkt in korte dienstverbanden. Maar ook persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen, zoals bij een scheiding.

Met het Geldplan Pensioen inventariseer je jouw situatie en de keuzes die je wil maken. Je krijgt praktische raad en acties waarmee je direct aan de slag kunt. Zo weet je zeker dat je zo goed mogelijk bouwt aan jouw pensioen.

Persoonlijk actieplan

Je maakt gratis en anoniem gebruik van het Geldplan Pensioen. In ongeveer vijftien minuten maak je een grondige analyse. Het resultaat is een persoonlijk actieplan voor jouw toekomstige pensioensituatie. Gebruik de uitkomsten om zelf tot besluiten te komen of als voorbereiding op een gesprek met een financieel adviseur.

Startpunt Geldzaken

Het Geldplan Pensioen is één van de geldplannen van Startpunt Geldzaken: een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Federatie Financiële Planners (FFP). Zij bundelen hun kennis op de gebieden van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen, pensioenen & fiscaliteit.