Direct naar content

Geldplan Bijna pensioen

Tool

Je pensioen in zicht? Dan heb je wat te kiezen. Bijvoorbeeld wanneer je precies met pensioen wil. Of hoe je wil dat je pensioen wordt uitgekeerd. Het Geldplan Bijna pensioen helpt je om inzicht te krijgen in de keuzes die jij hebt voor jouw pensioen.

Voor wie is het Geldplan Bijna pensioen?

Het Geldplan Bijna pensioen is bedoeld voor werknemers vanaf ongeveer 55 jaar. Met het Geldplan:

  • krijg je grip op je pensioen
  • krijg je inzicht in de keuzes die er zijn
  • weet je wat je kunt doen

Hoe werkt het?

Je kiest een pensioenroute om te verkennen en beantwoordt eerst anoniem een aantal vragen over je persoonlijke situatie. Daarna ontdek je stap voor stap welke keuzes je kunt maken richting je pensioen.

Wil je meer weten over een bepaalde keuze? Dan zet je die keuze gemakkelijk in je eigen actieplan. Je actieplan is een stappenplan dat laat zien wat je meteen al kunt doen, en wat je later kunt uitzoeken of regelen. Zelf, of bijvoorbeeld met behulp van je werkgever of een financieel adviseur.

Startpunt Geldzaken

Het Geldplan Bijna pensioen is één van de geldplannen van Startpunt Geldzaken: een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Federatie Financiële Planners (FFP). Zij bundelen hun kennis op de gebieden van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen, pensioenen & fiscaliteit.