Direct naar content

Geldplan Bijna 18

Tool

Als je 18 jaar wordt, dan ben je voor de wet financieel zelfstandig. Wat houdt dat eigenlijk in? Bijvoorbeeld dat je zelf een zorgverzekering moet afsluiten. Maar ook dat je hoogstwaarschijnlijk in aanmerking komt voor een zorgtoeslag. En: maak je schulden, dan ben je zelf aansprakelijk.

In het online geldplan Bijna 18 maak je vanzelf de vijf stappen die nodig zijn om je geldzaken goed te regelen. Ook kun je in het geldplan vinden wat je nu allemaal mág en krijg je praktische tips.

Hoe werkt het

Als je het Geldplan Bijna 18 start, beantwoord je eerst vijf makkelijke vragen. Je geeft per vraag aan of je iets al geregeld hebt of niet. Dan krijg je een overzicht van wat je nog moet regelen, en hoe je dat kunt doen.

Daarna geef je aan over welke onderwerpen je nog meer wil weten. Bijvoorbeeld geld verdienen, wonen en studeren. Over die onderwerpen vind je dan precies de informatie die je nodig hebt om je geldzaken goed te regelen.

Startpunt Geldzaken

Het Geldplan Bijna 18 is onderdeel van Startpunt Geldzaken. Samen met Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de stichting van financiële planners FFP heeft het Nibud Startpunt Geldzaken opgericht. Zo is de kennis gebundeld op het gebied van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen en ten aanzien van pensioen & financiële planning.