Wat als u niets doet?

Ik had er eigenlijk helemaal geen zin meer in. Maar na het gesprek ben ik toch blij dat ik weet wat de gevolgen zijn als ik het erbij laat zitten. ”

— Roland Vogel uit Renkum

Maak een afspraak

Contactadressen van alle verzekeraars op een rij.

Naar alle adressen

Wat als u niets doet?

Natuurlijk kunt u er ook altijd voor kiezen om niets te veranderen aan uw beleggingsverzekering. Dan is het goed om wel goed op de hoogte te zijn van de risico’s daarvan.

Redenen

Als u besluit niets te doen, dan loopt uw beleggingsverzekering ongewijzigd door. U blijft dan in dezelfde fondsen beleggen en voor hetzelfde bedrag verzekerd. Er kunnen verschillende redenen zijn om niets te veranderen aan uw beleggingsverzekering. Misschien heeft u een garantie op uw huidige verzekering, waardoor u de verzekering wilt houden zoals hij is. Of misschien is de verwachte waarde voldoende om uw doel te halen.

Risico

Houd er rekening mee dat u mogelijk minder waarde opbouwt dan uw bedoeling is als u niets verandert. Bijvoorbeeld omdat de opgebouwde waarde van de verzekering op de einddatum niet hoog genoeg is om de hypotheek af te lossen en u een restschuld overhoudt. Of uw opgebouwde waarde is niet hoog genoeg voor (de aanvulling op) uw pensioen.

Voor verzekeringen waarvan de verwachte waarde daalt of minder toeneemt dan de premie die men inlegt, dus een niet opbouwende polis, is het onverstandig om niets te doen. Vaak gaat het dan om een verzekering met een vrij hoge (aanvullende) dekking bij overlijden. De kans is groot dat bij omzetting van het overlijdensrisico naar een losse overlijdensrisicoverzekering, dit leidt tot een betere opbrengst.

Maak een afspraak

Contactadressen van alle verzekeraars op een rij.

Naar alle adressen