Na het gesprek

De adviseur nam uitgebreid de tijd. Het is nu helder voor me wat er mogelijk is met mijn verzekering. Ik ben blij dat ik toch gegaan ben. ”

— Willem de Haan uit Waalre

Maak een afspraak

Contactadressen van alle verzekeraars op een rij.

Naar alle adressen

Na het gesprek

Als u samen met uw adviseur of verzekeraar heeft vastgesteld welke vervolgstap in uw geval de beste keuze is om uw beleggingsverzekering te verbeteren, is er vaak actie nodig. Hoe gaat dit in zijn werk?

Hoe werkt het?

Na het gesprek staat u voor de keuze om wel of niet iets te doen met de geadviseerde veranderingen. Als u kiest voor een wijziging of afkoop, dan gaat de adviseur of verzekeraar daarvoor zorgen. De adviseur zorgt dat de veranderingen worden doorgevoerd. Eventueel zorgt hij er voor dat een alternatief product – bijvoorbeeld een losse overlijdensrisicoverzekering – wordt afgesloten.

U krijgt van uw verzekeraar een bevestiging van uw keuze en ontvangt een nieuwe polis. Dan wijzigt mogelijk ook het bedrag dat u maandelijks betaalt. Het kan een paar weken duren voordat alle wijzigingen zijn doorgevoerd. Dit hangt af van de tijd die uw adviseur en uw verzekeraar nodig hebben voor het wijzigen van uw verzekering.

Acties bij alternatief product

Als u kiest voor een alternatief product, anders dan een beleggingsverzekering of een beleggingsverzekering bij een andere verzekeringsmaatschappij, dan moet u zelf of met hulp van uw adviseur zorgen dat u uw zaken goed afstemt met uw huidige en uw nieuwe aanbieder.

Maak een afspraak

Contactadressen van alle verzekeraars op een rij.

Naar alle adressen