Uit de praktijk

Inspireer anderen!

Al zoveel gemeenten zetten Startpunt Geldzaken in. En elke gemeente die start, denkt: hoe kunnen we Startpunt Geldzaken het best onder de aandacht van onze inwoners brengen? Deze website met handige plannen en voorbeelden is daarvoor een basis. En waarom zouden ze we allemaal hetzelfde wiel uitvinden? Zie hieronder wat voorbeelden uit de praktijk. Deel uw succesfactoren, ideeën en tips met elkaar.

Mail ze naar Sandra Schoenmakers, en we plaatsen ze op onze website. In de nieuwsbrief zullen we er ook telkens naar verwijzen.

Inventarisatie Dienstverlening aan zzp’ers

Tijdens de praktijkdagen ZZP hebben we met elkaar ideeën verzameld om het bereik te vergroten onder inwoners die zzp’er zijn. In de inventarisatie zijn de ideeën verzameld onder:

  • Organisatie van de dienstverlening
  • Netwerken en verbinden
  • Communicatie

Preventiekalender gemeente Hengelo

De gemeente Hengelo zet planmatig alle activiteiten die zij ondernemen in de preventie van schulden in hun preventiekalender.

Download de preventiekalender

Communicatieplan HBEL-gemeenten

Voor de implementatie van Startpunt Geldzaken hebben de HBEL-gemeenten een uitgebreid communicatieplan gemaakt.

Download het communicatieplan

De gemeente Hardenberg stuurt elke inwoner die 18 wordt een verjaardagskaart. Een leuke manier om jongeren erop te attenderen dat er nogal wat verandert als ze 18 worden!

Contact

Neem contact met ons op

Klik hier