Geldpraat

Geldpraat

Geldpraat is dé podcast van het Nibud, waarin je ontdekt wat geld betekent in de 21e eeuw. Want: iedereen heeft te maken met geld. Samen met een gast bespreken we allerlei geldzaken die jou bezighouden aan de hand van een prikkelende vraag. Van schulden en armoede tot rondkomen na werkloosheid en van geld en relaties tot sparen of beleggen.

In Geldpraat zoeken Nibud-collega’s uit hoe allerlei geldzaken in Nederland werken. Wat betekent werkloosheid voor je geldzaken? Zijn sommige mensen meer of minder vatbaar voor schulden maken? Kan ik beter een huis kopen of huren? En waarom maak je eigenlijk een begroting? In elke aflevering spreken we deskundige gasten uit verschillende vakgebieden om zo geld bespreekbaar te maken voor iedereen.

Geldpraat luister je op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.

Seizoen 1

In Geldpraat seizoen 1 zoeken Nibud-collega’s Julia (27), Joanne (28), Max (28) en Nanne (27) uit of een huis kopen eigenlijk beter is dan een huis huren. Waarom zijn sommige mensen meer of minder vatbaar voor schulden maken? En hoe maak je geld bespreekbaar met mensen in je omgeving?

> Naar seizoen 1

Seizoen 2

In seizoen 2 van Geldpraat bespreken Joanne, Nanne en Max elke twee weken in korte afleveringen actuele geldzaken. Natuurlijk steeds met een gast die alles weet van het onderwerp. Wat betekent werkloosheid voor je geldzaken? Hoe maak je een begroting? En hoeveel kost thuiswerken?

> Naar seizoen 2

© Nibud 2022