Sprekers

Contact

Heeft u een vraag over het Nibud Congres Geld & Gedrag 2020? Wij horen het graag.

Contactinformatie
Nibud Congres 2020 Tamara van ArkTamara van Ark

staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Tamara van Ark begon haar politieke loopbaan als wethouder in Nieuwerkerk aan den IJssel en is sinds oktober 2017 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. In haar takenpakket heeft zij onder meer armoede en schuldhulpverlening. Vorig najaar lanceerde Van Ark in Rotterdam de landelijke campagne Kom uit je schuld. De campagne is onderdeel van de Brede schuldenaanpak van Rutte III, die zo’n veertig maatregelen bevat om problematische schulden terug te dringen en te voorkomen.

Nibud Congres 2020 wethouden GraussMichiel Grauss

wethouder in Rotterdam verantwoordelijk voor de portefeuille armoedebestrijding en schuldenaanpak

Michiel Grauss is wethouder in Rotterdam. Daarvoor was hij 16 jaar raadslid in Capelle aan den IJssel, naast de verschillende functies die hij bij de gemeente Rotterdam vervulde. Als wethouder is het zijn belangrijkste doel om de vicieuze cirkel van armoede in de stad te doorbreken. In Rotterdam hebben zo’n 60.000 huishoudens (kans op) problematische schulden. Grauss is verantwoordelijk voor het beleidsplan Uit de knoop, dat armoede moet aanpakken en projecten als Reset Rotterdam en het verder uitbreiden van Vindplaats Schulden.

Nibud Congres 2020 Arjan VliegenthartArjan Vliegenthart

directeur Nibud

Voordat Arjan Vliegenthart directeur van het Nibud werd, was hij wethouder in Amsterdam met armoede, werk en inkomen in zijn portefeuille. Wat hem uit die tijd is bijgebleven, is dat er een groot taboe ligt op het praten over financiële problemen. “Die zijn vaak reden of oorzaak voor andere problemen. Die andere problemen zijn wel bespreekbaar, maar praten over geldproblemen vinden mensen veel ingewikkelder. Daar moeten we met z’n allen alert op zijn.” Als Nibud-directeur werkt Arjan dan ook graag samen met bedrijven, beleidsmakers, belangenbehartigers en politici aan het voorkomen van financiële problemen.

Nibud Congres 2020 Robert DurRobert Dur

hoogleraar economie Erasmus Universiteit

Prof. dr. Robert Dur is hoogleraar economie aan Erasmus School of Economics. Hij ontwikkelt en verfijnt gedrags-economische theorieën en toetst deze in de praktijk. De afgelopen jaren heeft hij samengewerkt met vele bedrijven, gemeenten en ministeries om samen te leren over menselijk gedrag en zo beleid te verbeteren. Hij heeft aanstellingen gehad bij de Universiteit van München en de Universiteit van Wenen. Zijn onderzoek focust zich op persoonlijke economie, organisatie-economie en gedragseconomie.

Nibud Congres 2020 Jörgen RaymannJörgen Raymann

cabaretier én ervaringsdeskundige schulden

Jörgen Raymann studeerde economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, maar ging na zijn studie terug naar Suriname, waar hij theater ging maken en bij de televisie terechtkwam. Twintig jaar geleden werd hij actief op de Nederlandse televisie. Hij presenteerde onder meer Raymann is laat en The Comedy Factory. Ook staat hij nog steeds in het theater, dit seizoen in de musical Hello Dolly. Bij BNR presenteert hij het programma Ask me anything.

Nibud Congres 2020 Carrie Jansen Carrie Jansen

sociaal advocaat

Carrie Jansen is sociaal advocaat bij Meesters aan de Maas in Rotterdam. Landelijk is ze vooral bekend als columniste die nooit een blad voor de mond neemt. Ze heeft in het verleden gewerkt als maatschappelijk werker in de Jeugdhulpverlening en in de Vrouwenopvang. Daarnaast was zij bestuurslid van de VSAN (Vereniging Sociale Advocatuur Nederland). Jansen schrijft columns voor het AD en de Huurwijzer en neemt eind dit jaar afscheid als advocaat.

Nibud Congres 2020 Minou van der WerfMinou van der Werf

manager Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag

Minou van der Werf hield zich als onderzoeker bij het Nibud bezig met het verklaren en veranderen van financieel gedrag. In 2015 startte ze onder de Nibud-leerstoel ‘Psychologische determinanten van economisch keuzegedrag’ haar promotie aan de Universiteit van Leiden. Onlangs heeft Van der Werf haar promotie afgerond en is ze in de functie van manager bij het nieuwe Kenniscentrum Psychologie en Economisch Gedrag aan de slag gegaan. Het Kenniscentrum zet zich in voor het bevorderen van keuzes die het welzijn van mens en maatschappij vergroten.

nibud congres Cody Hochstenbach Cody Hochstenbach

postdoctoraal onderzoeker stadsgeografie aan de Universiteit van Amsterdam

Cody Hochstenbach is postdoctoraal onderzoeker stadsgeografie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn onderzoek richt zich op gentrificatie, ongelijkheid en woonbeleid. In zijn proefschrift “Inequality in the gentrifying European city” onderzocht hij gentrificatieprocessen in Amsterdam en Rotterdam. Naast zijn onderzoek draagt Hochstenbach actief bij aan het publieke debat. Hij schrijft regelmatig opiniestukken voor kranten en online media zoals Sociale Vraagstukken, Joop en StukRoodVlees. Sinds juni 2019 schrijft hij ook een tweewekelijkse column voor RTL-Z.

Nibud congresSadik HarchouSadik Harchaoui

chef de mission schuldenlabNL

“Schulden zijn een probleem voor de schuldenaar zelf, maar spreiden zich als een olievlek uit. Het raakt woningcorporaties, energieleveranciers, banken, gemeenten én werkgevers, want mensen worden letterlijk ziek van grote schulden.” Sadik Harchaoui is mede-initiatiefnemer van SchuldenlabNL. Ooit werkte hij als officier van justitie, nu realiseert hij vanuit de stichting Society Impact ‘ontkokerde concepten’ om urgente maatschappelijke problemen op te kunnen lossen. De focus ligt op innovatie, sociale impact, duurzame financiering en publiek-private samenwerking.

Nibud Congres 2020 Marijke RoskamMarijke Roskam

dagvoorzitter

Marijke werkte als presentator bij BNR Nieuwsradio en eerder als redacteur, verslaggever en side-kick voor Radio 1, 3FM, Radio 2 en Omroep Flevoland. Haar ervaring gebruikt ze bij alle bijeenkomsten waar ze als dagvoorzitter en interviewer optreedt. Ze heeft haar eigen bedrijf in het leiden en bedenken van congressen en workshops en treedt op als mediatrainer. Trefwoorden: energiek en kritisch.

Contact

Heeft u een vraag over het Nibud Congres Geld & Gedrag 2020? Wij horen het graag.

Contactinformatie