Het Programma Financiële educatie helpt mbo-docenten om financiële vaardigheden in de lessen aan bod te laten komen en bevordert hun deskundigheid op het gebied van financiële educatie.
Het bevat de belangrijkste onderwerpen die bij financiële redzaamheid horen. Zoals heldere informatie over crypto’s zodat jongeren de risico’s begrijpen en hierover verstandige keuzes kunnen maken. Met die kennis kunnen docenten zelf hun toepassingen maken, specifiek voor het leerjaar en aandachtsgebieden van hun studenten.
Werken volgens Nibud-leerdoelen
Het Programma Financiële educatie is ontworpen in het kader van de subsidie die het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid hiervoor aan mbo-instellingen verstrekt. Christian Meijer, hoofd van Wijzer in geldzaken: ‘Veel docenten zijn ontzettend gemotiveerd om hun leerlingen meer te leren over omgaan met geld, maar zijn op zoek naar de beste manier om dat te doen en vragen zich af welke onderwerpen ze dan moeten behandelen. Dit programma biedt docenten de zekerheid dat ze volgens de Nibud-leerdoelen en -competenties werken. We zijn heel blij dat we het programma vrij toegankelijk kunnen aanbieden op Geldlessen.nl en de Nibud Academie.’
Ook interessant
- Geldplan Bijna 18. Vijf stappen die nodig zijn om je geldzaken goed te regelen voordat je 18 wordt.
- Moneyways. Het peer education lesprogramma MoneyWays ondersteunt scholen en gemeenten door heel Nederland die werk willen maken van effectieve preventie op het gebied van armoede- en schuldenproblematiek.
- Scholierenwebsite van het Nibud. Alles over geldzaken voor scholieren tot circa 16 jaar