Direct naar content

Ruim 320.000 Rotterdamse huishoudens ontvangen Geldkrant Minder inkomen

Praktijkverhaal

De uitbraak van het coronavirus heeft veel financiële gevolgen. Ook in de gemeente Rotterdam voelen inwoners het effect van deze crisis in hun portemonnee. Om hen een steuntje in de rug te geven, is een eigen Geldkrant ontwikkeld.

Wegwijzer op maat in coronacrisis

De Geldkrant Minder inkomen staat vol met informatie en handige tips voor alle Rotterdammers die geldzorgen hebben door de coronacrisis. ‘De kracht van deze Geldkrant is dat het een makkelijke wegwijzer is voor inwoners van een gemeente,’ zegt Nibud-directeur Arjan Vliegenthart.

‘In deze Geldkrant – die op maat is ontwikkeld voor de gemeente Rotterdam – staan tips om grip op geld te krijgen en te houden, maar ook informatie over lokale regelingen. Zo weten Rotterdammers waar ze terecht kunnen in deze coronacrisis.’

Tips bij geldstress geven rust

‘Geldproblemen liggen op de loer wanneer er minder inkomen binnenkomt,’ zo vertelt Michiel Grauss, de Rotterdamse wethouder Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg. Financiële problemen raken niet alleen de portemonnee, maar zorgen ook voor stress. Daarom staan er in de Geldkrant tips bij geldstress en bespaartips.

Wethouder Grauss vervolgt: ‘We mogen niet vergeten dat geldproblemen stressvol zijn, daarom is het belangrijk dat Rotterdammers zo snel mogelijk uitzoeken hoe zij grip krijgen en houden op hun financiële situatie. Dat zorgt voor rust en de Geldkrant helpt daarbij.’ 

We kunnen het alleen samen doen. Dat geldt voor de bestrijding van corona, maar ook voor het voorkomen en aanpakken van schulden.

Michiel Grauss, Rotterdamse wethouder Armoedebestrijding, schuldenaanpak en informele zorg

Samenwerking gemeente Rotterdam en Nibud

De Rotterdamse Geldkrant is in opdracht van de gemeente Rotterdam ontwikkeld door het Nibud. ‘We kunnen het alleen samen doen! Dat geldt voor de bestrijding van corona, maar ook voor het voorkomen en aanpakken van schulden,’ aldus Michiel Grauss.

Nibud-directeur Arjan Vliegenthart vult aan: ‘Juist in deze tijd is het belangrijk om naast je inwoners te gaan staan. Ik vind het mooi dat de gemeente Rotterdam en het Nibud met een speciale Geldkrant mensen van heel concreet advies kunnen voorzien hoe ze in financieel moeilijke tijden het hoofd boven water kunnen houden. Daarom is het Nibud trots op deze gezamenlijke uitgave samen met de gemeente Rotterdam’.

Eigen editie

Wil je weten hoe jouw gemeente samen met het Nibud een eigen editie van de Geldkrant kan maken? Of wat het verspreiden van een eigen, op maat gemaakte editie oplevert? We vertellen je er graag over.

Ilse Verweij

Tekstschrijver