Direct naar content

Vacature Accountmanager Online tools

Geld raakt iedereen. Bij het Nibud weten we dat als geen ander. Onze droom is een Nederland zonder geldproblemen, waarbij iedereen kan rondkomen, nu en in de toekomst. Al meer dan 40 jaar is het Nibud hét onafhankelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van huishoudfinanciën in Nederland. Daarvoor doen we veel onderzoek.

Om met de uitkomsten van dat onderzoek de positie van consumenten te verbeteren, verpakken wij onze onderzoeksresultaten in digitale producten met licenties. Daarmee kunnen banken, verzekeraars, pensioenfondsen, woningcorporaties en gemeenten hun klanten, huurders en inwoners helpen bij het voorkomen van geldproblemen. Daarnaast ontwikkelen en publiceren we (reken)tools. Hiermee kunnen burgers bijvoorbeeld uitrekenen wat de gevolgen van meer of minder werken zijn op hun inkomen.

Online tools

Het team Tools bestaat uit twee complementaire medewerkers. Zij houden zich bezig met de ontwikkeling en het vermarkten van onze online tools. Tools die kunnen worden ingezet om mensen inzicht te geven en/of grip te laten krijgen op hun financiële situatie. Deze tools worden aangeboden aan banken, verzekeraars, gemeenten en woningcorporaties.                                                             

Binnen het team richt een productmanager zich op de productontwikkeling en analyse van product-markt-combinaties. De accountmanager richt zich op relatiebeheer; vooral het beheer en de uitbouw van huidige accounts, en in bepaalde mate het werven van nieuwe accounts. Voor deze laatste rol zoeken wij een enthousiaste en dynamische collega, die het als een uitdaging ziet om samen het team verder op te bouwen.

De uitdaging van de accountmanager

Je weet welke ontwikkelingen van invloed zijn op de klanten, met welke vraagstukken zij zich bezighouden. Je zorgt voor een optimale marktpositionering en overtuigt bestaande en nieuwe relaties van de meerwaarde van het Nibud. Op die manier lever je een belangrijke bijdrage aan onze missie; een Nederland zonder geldproblemen. Hoe je dat aanpakt is grotendeels aan jou. Samen met je collega’s maak jij de ambities waar.

Hoe ga je het aanpakken?

Je krijgt veel vrijheid om de rol van accountmanager op jouw eigen manier in te vullen. Met het doel voor ogen om de relatieportefeuille optimaal te bedienen en uit te bouwen, ga je ervoor. Je hoeft geen specialist te zijn, maar je weet wel wat de vraag is en kunt hier met het aanbod goed op inspelen. Daarnaast ben je perfect op de hoogte van de relevante ontwikkelingen. Je bent een volwaardig gesprekspartner en wekt met jouw kennis en persoonlijkheid vertrouwen.

Wat ga je doen?

Als accountmanager zorg je voor een goedlopend licentieproduct en een set aan tools waarin oog is voor de gebruikerservaring. Met een portefeuille-ontwikkelingsstrategie zorg je voor uitbreiding van onze licenties en (door)ontwikkeling van onze tools. Je beheert de producten, onderhoudt de bijbehorende contracten en bent verantwoordelijk voor de marketing en afzet. Je bent gesprekspartner voor onze klanten. Je benadert ze regelmatig, luistert, begrijpt hun behoeften en ziet kansen. Je weet hoe onze onafhankelijke onderzoeksgegevens het verschil kunnen maken voor hun eindgebruikers, de consument.

Relatiemanagement

Er is een degelijk netwerk opgebouwd waarop jij gaat voortborduren. Je verstevigt bestaande relaties en vindt het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Je verdiept je in de markt en in de relevante ontwikkelingen. Daarmee laat je zien dat je weet wat er speelt en wek je vertrouwen bij je gesprekspartners.

Wat breng je daarvoor mee?

 • Commerciële voelsprieten
 • Creativiteit, proactiviteit en flexibiliteit
 • Overtuigingskracht en goede presentatievaardigheden
 • Een open en positieve persoonlijkheid
 • Je bent een echte teamplayer
 • Je bent een volwaardig gesprekspartner op verschillende niveaus
 • Je bent goed in overtuigen en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden
 • Je bent analytisch, oplossingsgericht, legt snel verbanden en denkt in creatieve oplossingen
 • Je bent sterk in het onderhouden en uitbouwen van relaties, je doorziet de achterliggende behoefte en speelt hierop in
 • Je bent ambitieus, energiek én leergierig
 • Je bent een kei in stakeholder- en relatiemanagement en neemt anderen, inspirerend en overtuigend als je bent, makkelijk mee in de gekozen richting en strategie
 • En last but not least: je bent een gezellige collega met humor!

Wat bieden wij jou?

 • Een jaarcontract voor 36 uur per week, met zicht op verlenging
 • Een salaris in schaal 11 van de Cao Sociaal Werk, afhankelijk van opleiding en ervaring (min. € 3.578, max. €5.463)
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en een individueel keuzebudget (cao Sociaal werk)
 • Een informele werksfeer met gemotiveerde en enthousiaste collega’s. Regelmatig ondernemen we gezamenlijk uiteenlopende activiteiten, geïnitieerd en geregeld door collega’s.
 • Een prachtig nieuw ingericht hybride kantoor, waar je collega’s kunt ontmoeten en waar het heel prettig werken is
 • De mogelijkheid tot thuiswerken en (in overleg) flexibele werktijden (met een passende thuiswerkvergoeding)

Aanvullende arbeidsvoorwaarden

Het Nibud biedt een uitgebreid pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk- privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken.

Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen ruilen. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Herken je jezelf in deze functie?

Als je denkt dat deze functie je op het lijf geschreven is, reageer dan uiterlijk vrijdag 3 februari 2023 op deze vacature. Stuur je motivatiebrief en cv via de sollicitatieknop.

Heb je vragen over de functie? Bel dan naar Ezra Bos, Hoofd Communicatie en Tools op 06-31779449 of gebruik de sollicitatieknop.

De eerste gesprekken staan gepland in week 6.