Vergroot je deskundigheid door kennis en ervaring over schuldhulpverlening en vroegsignalering uit te wisselen met gemeenten en vakgenoten. Het Platform Schuldhulpverlening is een creatieve denktank met aandacht voor de beleidsmatige en organisatorische aspecten van de schuldhulpverlening, maar ook voor praktische instrumenten en oplossingen voor de uitvoering.
Wat is het Platform Schuldhulpverlening?
Het Platform Schuldhulpverlening is ontstaan vanuit de wens om met gemeenten en betrokken organisaties ideeën en actualiteiten te bespreken en de gevolgen voor jouw praktijk op een rij te zetten. De organisatie is in handen van het Nibud en Stimulansz.
Tijdens de bijeenkomsten gaan we diep op de materie in. Signalen uit de gemeentelijke praktijk worden doorgegeven aan onder andere het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), de Vereniging voor Schuldhulpverlening en Sociaal bankieren (NVVK) en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
Samen bespreken we praktijksituaties, zowel inhoudelijk als procesmatig. De agenda wordt samen met jou vastgesteld. In ieder platform is er een presentatie, zijn er discussieonderwerpen en vaak is er een gastspreker. Regelmatig zijn het ministerie van SZW, VNG, Divosa en de NVVK aanwezig.
De ervaring van Suzanne Olthof-Jongbloed
Het Platform Schuldhulpverlening heeft meer diepgang en is kleinschaliger en interactiever dan een congres of studiedag. Het Platform bestaat uit een vaste, kleine groep mensen met een vergelijkbare achtergrond waarmee je ook buiten de bijeenkomsten om documenten en informatie kunt uitwisselen.
Thema’s
Tijdens de bijeenkomsten komen onder andere de volgende thema’s aan bod:
- Wat werkt binnen schuldpreventie en vroegsignalering?
- Doorwerking Wet gemeentelijke schuldhulpverlening op beleid en uitvoering
- Bezwaar en beroep via de wet
- Slimme werkprocessen, wat werkt?
- Verantwoord bezuinigen, welke doelgroepen bedien je met welke inzet?
- Doelgroepen binnen de keten van schuldhulpverlening, ontwikkeling, trends en verschuivingen
Als lid van het Platform kun je deze thema’s aanvullen.
Praktische informatie
Goed om te weten als je wil meedoen aan Platform Schuldhulpverlening:
- Het Platform is kleinschalig, er zijn maximaal 25 personen
- Er zijn drie bijeenkomsten per jaar: in 2024 op 19 maart (online), 11 juni (online) en 17 oktober (in Utrecht)
- Bijeenkomsten vinden plaats op locatie in Utrecht bij Nibud of Stimulansz, of online
- Als deelnemer bepaal je mee wat de agenda wordt
Prijsinformatie
Je kunt je aanmelden voor deze bijeenkomsten als je een abonnement hebt op het Platform Schuldhulpverlening. Een abonnement kost € 823,- per jaar en is inclusief drie bijeenkomsten, lunch en documentatie.
Meld je aan voor Platform Schuldhulpverlening
Heb je nog vragen over deelname aan het Platform Schuldhulpverlening van het Nibud en Stimulansz? Neem dan vooral contact op met ons.