Direct naar content

Samenwerken met het Nibud

Het Nibud is een netwerkorganisatie en staat midden in de maatschappij. We hebben intensief contact met talloze organisaties. Van universiteiten en het financieel bedrijfsleven tot landelijke en lokale overheden en vrijwilligersorganisaties. We werken graag samen om ons doel te bereiken: een Nederland zonder geldproblemen.

Praktijkverhalen

 • Nibud en FAH laten Amsterdamse huurders aan het woord in onderzoek

  Praktijkverhaal

  Het Nibud geeft met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek inzicht in financiële problemen van huishoudens. Uit de resultaten van het kwalitatieve onderzoek naar Amsterdamse huurders en hun geldproblemen, blijkt welke groepen het moeilijk hebben.

 • Succesvolle Geldkrant Ergon verspreidt zich als een olievlek

  Praktijkverhaal

  Ergon coacht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en houden van een betaalde baan in de regio Eindhoven. Het Nibud ontwikkelde samen met Ergon een Geldkrant op maat om haar medewerkers te informeren en te ondersteunen bij geldzorgen.

 • ‘Voorkomen is beter én goedkoper dan genezen’

  Praktijkverhaal

  Decathlon groeit snel. De afdeling HR merkt dat met die groei ook een aantal nieuwe problemen zich aandient, zoals personeel met schulden. HR-medewerkers en filiaalmanagers volgden de Nibud-workshop ‘Omgaan met personeel met schulden’.

Samenwerken? Neem contact met ons op