Direct naar content

Melding: Altijd op de hoogte met de Nibud nieuwsbrief

Elke maand het laatste nieuws en handige tips van onze experts Aanmelden

Pensioen

Pensioen

Om later goed rond te kunnen komen, is het slim om je op tijd in je pensioen te verdiepen. Hoeveel bouw je op en is dat straks voldoende? Welke keuzes kun je maken en wat past in jouw situatie? Onze tools geven veel inzicht.

Geldplan Bijna pensioen

Je pensioen in zicht? Dan komt er veel op je af. Dit Geldplan laat je zien welke keuzes je hebt. Ook kom je er achter hoe je het kunt regelen. Het handige persoonlijke actieplan helpt je op weg.
geldplan bijna pensioen

Meer hulpmiddelen

 • Pensioenstarter

  Tool

  De Pensioenstarter helpt je te bepalen wat in jouw situatie de eerste stap is om je pensioen goed regelen. Dat geeft houvast.

 • Geldplan Pensioen

  Tool

  Heb jij genoeg geld voor later? Voor wanneer je ophoudt met werken. Met het Geldplan Pensioen kom jij te weten hoe je toekomstige pensioen er voor staat.

 • Pensioenschijf-van-vijf

  Tool

  Je bouwt op verschillende manieren pensioen op. Maar kom je er straks mee uit? Deze tool geeft inzicht in inkomsten én uitgaven later.

Nuttige sites

Vraag en antwoord over pensioen

Dossier: Rondkomen na pensionering

Het Nibud strijdt ervoor dat mensen kunnen rondkomen, nu en in de toekomst. We zien dat veel mensen geen idee hebben van hoe hun financiën er na pensionering uitzien. We willen dat mensen wél weten hoe hun financiën er later uitzien en op wat voor manier ze die kunnen beïnvloeden.