Direct naar content

Melding: Altijd op de hoogte met de Nibud nieuwsbrief

Elke maand het laatste nieuws en handige tips van onze experts Aanmelden

Geldproblemen

Geldproblemen

Of je nu kleine betaalachterstanden hebt of grote schulden: het is belangrijk om in actie te komen. Soms kun je zelf een oplossing uitwerken, soms lukt dat niet en heb je daar hulp bij nodig. Wij helpen je op weg met tools en adviezen.

 • 46%
  van de huishoudens heeft het afgelopen jaar te maken gehad met betalingsproblemen.
  [Bron: Nibud (2024)]

Zelfjeschuldenregelen.nl

Heb je beginnende betalingsachterstanden? Onderneem dan actie en maak een aflosplan met de tool zelfjeschuldenregelen.nl. Alle schulden op een rij, aflosruimte berekenen en afbetalen. Zo kom je eruit!

Meer hulpmiddelen

 • Geldplan Kom uit de geldzorgen

  Tool

  Heb je elke maand geld tekort? Ga dan met dit Geldplan aan de slag. Je ziet waar je kan besparen en helpt om dit ook echt te gaan doen.

 • Stappenplan Bespaarplan maken

  Stappenplan

  Ga planmatig te werk met besparen en gebruik ons Bespaarplan. In vier stappen zet je je mogelijkheden en maak je bespaarkeuzes.

 • BerekenUwRecht

  Tool

  Op berekenuwrecht.nl ga je gemakkelijk na voor welke lokale en landelijke toeslagen en subsidies jij in aanmerking komt.

Nuttige sites

Vraag en antwoord over geldproblemen

Dossier: Geldproblemen in Nederland

Zorgen bij de kassa of je wel genoeg saldo hebt. Nachten wakker liggen over de energierekening. Stress als er een blauwe envelop binnenkomt. Onze droom is dat dit soort situaties niet meer voorkomen. Het Nibud gaat voor een Nederland zonder geldproblemen.