Direct naar content

Utrecht helpt leerkrachten met gratis lessen over geld

nieuwsbericht
Gepubliceerd op:

Voor Utrechtse leerkrachten die met hun klas in gesprek willen over het thema geld, zijn er gratis gastlessen en lespakketten van de Utrechtse Week van het geld. Op maandag 10 februari is er een bijeenkomst (mét maaltijd) in het Stadhuis van Utrecht, waar ze een voorproefje krijgen van het lesmateriaal.

Op de informatiebijeenkomst zijn wethouder Linda Voortman en Nibud-directeur Arjan Vliegenthart aanwezig. Deskundigen vertellen over het belang van financiële educatie. Leerkrachten in het po, vo én mbo zijn van harte welkom. Leerkracht die gastlessen of lesmateriaal aanvragen, maken met hun klas kans op een plekje bij de feestelijke opening van de Utrechtse Week van het geld op maandag 23 maart. Ook krijgen de winnaars een unieke gastles in het stadion van FC Utrecht.

Week van het geld

De gemeente Utrecht heeft samen met een aantal Utrechtse partijen de ambitie om alle Utrechtse leerlingen in gesprek te laten gaan over geld, niet alleen in deze week maar ook door het jaar heen. Kinderen die op jonge leeftijd leren hoe ze met geld om moeten gaan, zijn als volwassene minder financieel kwetsbaar.

De 10e editie van de Utrechtse Week van het geld vindt dit jaar plaats in de week van 23 t/m 27 maart. Het thema is “Goed omgaan met geld is goud waard”.