Direct naar content

Nibud praat in Tweede Kamer over werkenden en rondkomen

nieuwsbericht
Gepubliceerd op:
tweede kamer

De vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft het Nibud uitgenodigd voor het rondetafelgesprek ‘werkzame mensen die niet rond kunnen komen’. Met dit gesprek wil de commissie achterhalen hoe het komt dat werkenden de eindjes niet of nauwelijks aan elkaar kunnen knopen. Ook willen de leden weten welke wetgeving en regelingen voor deze groep niet uitpakken zoals ze zijn bedoeld.

Nibud-voorzitter Elly Blanksma houdt tijdens dit gesprek onder meer een pleidooi om bij het maken van beleid beter te kijken naar wat mensen kúnnen betalen. Ook adviseert het Nibud om voor meer rust en zekerheid in de huishoudportemonnee te zorgen. In beide gevallen is het belangrijk om te kijken naar wat mensen kwijt zijn aan essentiële benodigdheden als energie en voeding. Uitgavencijfers verdienen daarom een grote rol bij het bedenken van regelingen.

Het rondetafelgesprek is via deze link terug te kijken. Hieronder kun je de uitgebreide visie van het Nibud downloaden. De position papers van andere sprekers vind je hier.