Direct naar content

Nibud praat in Tweede Kamer over schuldenvrije toekomst

nieuwsbericht
Gepubliceerd op:
cora van horssen

De commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer heeft het Nibud uitgenodigd om te komen praten over het thema ‘Sneller uit de schulden’. Met dit gesprek wil de commissie inzicht krijgen in hoe de trajecten voor schuldhulpverlening verbeterd kunnen worden, zodat mensen sneller dan nu een schuldenvrije toekomst tegemoet kunnen gaan.

Namens het Nibud levert Cora van Horssen, hoofd van het Nibud-kennisteam, een bijdrage over dit onderwerp. Zij pleit voor meer inspanningen om vroegtijdig financiële problemen aan te pakken. Dit is geen zaak van alleen publieke partijen. Bij vroegsignalering vormen energiemaatschappijen, woningcorporaties en zorgverzekeraars hierop een zeer waardevolle aanvulling. En daarnaast zou de werkvloer zeker ook een plek kunnen zijn om mensen met geldzorgen te vinden en te bereiken. Hier is nog veel winst te behalen.

Ter voorbereiding van het gesprek schreef het Nibud een position paper. Daarin lees je meer over de visie van het Nibud over dit thema. De position papers van andere sprekers vind je hier. Het rondetafelgesprek vond plaats op woensdag 17 mei vanaf 10.00 uur en is via deze link terug te kijken.

Beeld: Tweede Kamer