Direct naar content

Nibud-jongeren maken podcast Geldpraat

nieuwsbericht
Gepubliceerd op:

Waar hebben jongeren het over als ze over geldzaken praten? En waar hebben ze het niet over? Waarom is het soms ingewikkeld om het over geld te hebben? In de nieuwe podcastserie Geldpraat gaan vier jonge medewerkers van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) vanaf vandaag met elkaar het gesprek aan.

Julia (27), Joanne (28), Max (28) en Nanne (27) zoeken in Geldpraat uit wat geld betekent in de 21ste eeuw. Samen met een gast praten zij over de geldzaken die hen bezighouden. Kun je beter sparen of toch beleggen? Is een huis kopen eigenlijk beter dan een huis huren? Waarom zijn sommige mensen meer of minder vatbaar voor schulden maken? Hoe maak je geld bespreekbaar met vrienden en familie?

In elke aflevering is een deskundige te gast, steeds uit een ander vakgebied. Zij vertellen vanuit hun eigen expertise over het onderwerp en geven de luisteraar zo inzicht in hoe geldzaken werken, waarom we omgaan met geld zoals we dat doen en wat er beter geregeld moet of zou kunnen worden.

Geldzaken bespreekbaar maken

Veel mensen praten niet graag over geld. Ook jongeren vinden het niet altijd een makkelijk onderwerp. Met Geldpraat wil het Nibud geldzaken bespreekbaar maken en laten horen dat het soms misschien niet moeilijk hoeft te zijn. Nibud-directeur Arjan Vliegenthart: ‘Daarnaast willen we met Geldpraat groepen Nederlanders bereiken die we misschien niet altijd even goed bereiken via onze traditionele kanalen. Zo vergroten we onze impact en komen we een stapje dichter bij onze droom: een Nederland zonder geldproblemen.’

Geldpraat luister je vanaf vandaag op Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts.