Direct naar content

Nibud en a.s.r. lanceren vernieuwde workshop Ik krijg nóóóóit wat!

nieuwsbericht
Gepubliceerd op:

Hoe doe je dat eigenlijk, de financiële opvoeding? Dat wordt besproken tijdens de workshop Ik krijg nóóóóit wat!, waarin thema’s als zakgeld, sparen, keuzes maken en (online) veiligheid spelenderwijs aan bod komen. Op maandag 27 maart 2023, de eerste dag van de Week van het geld, maakten tientallen professionals en vrijwilligers kennis met de vernieuwde workshop bij het hoofdkantoor van a.s.r. verzekeringen in Utrecht.

Iven Cudogham, bekend van het televisieprogramma Een Huis Vol en zelf vader van 7 kinderen, opende de bijeenkomst. Vervolgens gingen de aanwezigen in groepsverband aan de slag met de workshop, waarin bijvoorbeeld besproken wordt wat je kunt doen als je het niet eens bent met hoe je kind zijn zakgeld besteedt. Of hoe je omgaat met de (online) gevaren die er zijn op het gebied van geld, zeker nu online bankieren, contactloos betalen en finfluencers steeds gangbaarder worden.

Na het bijwonen van deze train-de-trainer bijeenkomst hebben de professionals en vrijwilligers de juiste kennis en materialen om de workshop zelf aan ouders geven.

Nieuw: online cursus Ik krijg nóóóóit wat!

Tijdens de bijeenkomst werd ook de online cursus Ik krijg nóóóóit wat! gelanceerd. Hiermee kunnen ouders zelf aan de slag met de financiële opvoeding van hun kind. Bij deze online versie worden de interactieve workshopsessies nagebootst, terwijl ouders vanuit huis en op hun eigen tempo zelf bepalen welke onderwerpen en leeftijdscategorieën zij willen behandelen.