Direct naar content

Geldplannen al 500.000 keer ingevuld

nieuwsbericht
Gepubliceerd op:

Sinds het Nibud startte met de geldplannen van Startpunt Geldzaken zijn deze plannen al ruim 500.000 keer ingevuld. Startpunt Geldzaken richt zich op de bevordering van financiële redzaamheid. De geldplannen die daar deel van uitmaken, helpen huishoudens stapsgewijs om hun geldzaken in balans te krijgen en te houden.

Zo zijn er het Geldplan Beter rondkomen, het Geldplan Sparen, aflossen en beleggen en het Geldplan Bijna 18. In totaal zijn er 12 geldplannen. Het nieuwste plan, het Geldplan Bijna pensioen, is enorm populair. Sinds de lancering op 30 maart is het al bijna 12.000 keer ingevuld. Alle publiciteit rondom de nieuwe pensioenwet draagt er ongetwijfeld aan bij dat mensen op zoek zijn naar meer informatie over hun toekomstige pensioen.

Ook andere geldplannen zijn populair:

  1. Geldplan Sparen, aflossen en beleggen
  2. Geldplan Bijna 18
  3. Geldplan Studie (klein)kinderen
  4. Geldplan Pensioen
  5. Geldplan Beter rondkomen

Verder blijkt het Geldplan Scheiden, gelanceerd in 2021, ook in een duidelijke behoefte te voorzien. Met dat geldplan krijg je in inzicht in je inkomsten en uitgaven na scheiding, plus een overzicht van wat nog meer gaat veranderen. Het Geldplan Scheiden registreert gemiddeld 1.000 bezoeken per maand.

Startpunt Geldzaken

Samen met Vereniging Eigen Huis, de beleggersvereniging VEB en de stichting van financiële planners FFP heeft het Nibud Startpunt Geldzaken ingericht. Intussen hebben 120 gemeenten zich aangesloten bij Startpunt Geldzaken. Ook organisaties hebben zich bij Startpunt Geldzaken aangesloten, om ondersteuning te bieden aan hun medewerkers en leden.