Direct naar content

FNV sluit zich aan bij Startpunt Geldzaken van het Nibud

nieuwsbericht
Gepubliceerd op:

Startpunt Geldzaken van het Nibud verwelkomt het FNV met ingang van 1 januari 2020. Met deze aansluiting krijgen bijna een miljoen leden toegang tot de online geldplannen van Startpunt Geldzaken.

Startpunt Geldzaken bestaat sinds 2014. Het is een samenwerkingsverband waarin het Nibud samen met Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering FFP online tools op de markt brengt om mensen grip op hun geld te geven. Inmiddels bestaan er acht geldplannen:

  • Beter rondkomen
  • Kom uit de geldzorgen
  • Sparen, aflossen of beleggen
  • Rondkomen met kinderen
  • Studie (klein)kinderen
  • Bijna 18
  • Pensioen
  • ZZP

FNV-vicevoorzitter Kitty Jong: ‘De samenwerking met Nibud is een goede steun in de rug voor onze leden die op die manier stap voor stap uit de geldzorgen kunnen komen of wat meer geld willen overhouden.’

Krachtig preventiemiddel voor bedrijven en gemeenten

Steeds meer gemeenten en organisaties sluiten zich aan bij Startpunt Geldzaken  om op die manier hun werknemers en burgers gebruik te laten  maken van deze hulpmiddelen.

Op dit moment zijn meer dan 150 gemeenten aangesloten, waaronder Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Amsterdam. En diverse kleine en grote bedrijven onderschrijven het nut van de geldplannen, zoals PostNL, Alliander, Arboned, FitVermogen, Schoonenberg hoortoestellen, Yarden en CNV Vakmensen, het Ministerie van Defensie en diverse bedrijfstakken, zoals de Beveiligingsbranche.

Arjan Vliegenthart, directeur van het Nibud: ‘Het is fijn dat steeds meer gemeenten en bedrijven zich aansluiten bij Startpunt Geldzaken, op die manier krijgen steeds meer mensen toegang krijgen tot de geldplannen. Hiermee worden mensen stap voor stap geholpen om uit de geldzorgen te komen, hun financiële situatie te versterken en weer grip te krijgen op hun geld en daarmee op hun leven.’

Nieuwe geldplannen in ontwikkeling

Partijen die zich aansluiten bij Startpunt Geldzaken denken ook mee over de vorming van nieuwe geldplannen. In november 2020 zal het geldplan Statushouders worden gelanceerd. Daaraan werken ook weer diverse maatschappelijke partijen mee. Dat geldplan wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Rabo Foundation. Tegelijkertijd wordt ook gewerkt aan een geldplan Scheiden. Het Ministerie van Justitie en Veiligheid en Instituut Gak maken dat geldplan mede mogelijk.