Direct naar content

Sanne Lamers

Senior wetenschappelijk medewerker

Door mijn werk waarbij ik zoveel mogelijk vastleg in zowel cijfers als bevindingen krijgen de kwetsbare mensen in Nederland een gezicht. Daarmee kunnen we als Nibud de buitenwereld kenbaar maken wat niet werkt, wat er mis is, wat er moet veranderen en op welke manier dat moet. Met als doel minder financiële problemen bij huishoudens.

Mij kun je alles vragen over betaalbaarheid van wonen, energie en vaste lasten. Wat is verduurzaming, wat levert het op en wat kan het voor mensen kosten? Hoe komen mensen met een laag inkomen rond en waar lopen ze tegenaan? Hoe moeilijk is het om rond te komen met een laag inkomen en hoge vaste lasten?

Ik laat ook zien welke lokale minimaregelingen er zijn en welke mogelijkheden gemeenten hebben om deze goed toe te passen, naast de landelijke regelingen.

Ik wil zorgen dat zaken veranderen zodat mensen met minder zorgen door het leven gaan.

Sanne Lamers

Ik zet graag mijn kennis en kunde in om de wereld beter te maken. Zorgen dat er zaken in de maatschappij veranderen waardoor mensen met minder zorgen en stress door het leven gaan.

Onderzoeksrapporten

Achtergrond van Sanne

Opleiding: Milieuhygiëne (klimaatwetenschap), Wageningen University & Research, specialisatie economie, beleid en communicatie.

Aantal jaren ervaring: 18 jaar op gebied van huishoudfinanciën, 8 jaar op gebied van duurzaamheid, milieu en klimaat.

Eerdere functies: Wageningen University & Research, gemeente Wageningen, Stichting Natuur en Milieu, Vereniging Milieudefensie, Milieu Centraal.

Expertisegebieden: betaalbaar wonen, verduurzaming, minima- en armoedebeleid, digitale ondersteuning minima.

Externe functies: Expertteam Energiearmoede.

Externe publicaties