Direct naar content

Michiel Bakker

IT- en dataspecialist

Als IT- en dataspecialist werk ik mee aan het bouwen en onderhouden van de online tools van het Nibud. Daarnaast geef ik technische ondersteuning aan partijen die onze API’s gebruiken, met die techniek kunnen anderen onze cijfers in hun eigen toepassingen verwerken.

De gebruikscijfers van onze tools analyseer ik zodat we de tools verder kunnen verbeteren. Ik draag zorg voor schaalbaarheid en onderhoudbaarheid van de online tools. Voorbeelden van tools waar ik aan meewerk zijn het Persoonlijk Budgetadvies, BerekenUwRecht en het Geldplan Werkloosheid.

Daarnaast hou ik me bezig met het implementeren van fiscale rekenregels. Ik heb kennis van data-analyses in Log Analytics, R, Google Analytics en Google Data Studio.

Ik schreef mijn eerste programma toen ik 10 jaar oud was.

Michiel Bakker

Bij alles wat we bij het Nibud doen is het van belang om oog te hebben voor privacy en te voldoen aan de AVG-privacywetgeving. Ik schreef mijn eerste programma toen ik 10 jaar oud was, 36 jaar later heb ik nog steeds veel plezier in bezig zijn met techniek.

In de Nibud Developer Portal laten we zien wat de mogelijkheden zijn voor het gebruik van onze API’s. Voor nieuwe gebruikers is er documentatie en de mogelijkheid om met onze API’s te ‘spelen’. De informatie in de Developer Portal is in het Engels, omdat de developers van de partijen die onze API’s gebruiken vaak in het buitenland zitten.