Direct naar content

Max Pijnenburg

Online redacteur en communicatieadviseur

Als online redacteur probeer ik het verhaal en de kennis van het Nibud zo goed mogelijk te vertalen naar begrijpelijke en relevante teksten of andere content. Ik werk daarvoor graag samen met collega’s van ons kennisteam. Begrijpelijkheid en toegankelijk zijn essentieel voor het Nibud en ik zie het als een uitdaging om dat zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen.

Door mijn achtergrond in de journalistiek vind ik het leuk om met het Nibud actief in te spelen op nieuws en actuele ontwikkelingen. De boodschap van het Nibud verandert mee met ontwikkelingen in de maatschappij. Op elk moment kunnen zich weer nieuwe belangrijke thema’s aandienen. Denk maar aan de effecten van coronacrisis en de enorme stijging van energieprijzen en andere essentiële behoeften door de oorlog in Oekraïne.

Naast een nieuwsjager ben ik ook iemand die veel bezig is met teksten en taal. Ik vind het ook leuk om me bezig te houden met de online vindbaarheid van het Nibud, video en sociale media.

Ik vind het fijn om met mijn werk iets te kunnen betekenen voor mensen.

Max Pijnenburg

Ik vind het fijn om met mijn werk iets te kunnen betekenen voor mensen. Met mijn werk hoop ik te bereiken dat mensen hun huishoudportemonnee zo goed mogelijk op orde hebben en ik kom graag op voor mensen met een kleine portemonnee of geldproblemen. Ik heb een hekel aan complexe systemen en ingewikkelde regels, die maken de kans op financiële problemen groter.