Direct naar content

Max Pijnenburg

Online redacteur en communicatieadviseur

Als online redacteur en communicatieadviseur probeer ik het verhaal van het Nibud zo goed mogelijk te presenteren en de kennis van het Nibud zo goed mogelijk te vertalen naar relevante en toegankelijke content. Ik werk daarvoor graag samen met de collega’s van ons kennisteam.

Door mijn achtergrond in de journalistiek vind ik het leuk om met het Nibud actief in te spelen op nieuws en wat er gebeurt in de maatschappij. De boodschap van het Nibud verandert mee met de ontwikkelingen in de maatschappij. Op elk moment kunnen zich weer nieuwe belangrijke thema’s aandienen. Denk maar aan de effecten van de coronacrisis en de enorme stijging van energieprijzen door de oorlog in Oekraïne.

Naast een nieuwsjager ben ik iemand die veel bezig is met teksten en taal. Ik vind het ook leuk om me bezig te houden met de online vindbaarheid van het Nibud, persvoorlichting en sociale media.

Ik vind het fijn om met mijn werk iets te kunnen betekenen voor mensen. Met mijn werk hoop ik te bereiken dat mensen hun huishoudportemonnee zo goed mogelijk op orde hebben en geldproblemen zoveel mogelijk voorkomen worden. Ik heb een hekel aan complexe systemen en ingewikkelde regels, die maken de kans op financiële problemen groter.