Direct naar content

Marion Weijers

Senior adviseur publieksvoorlichting

Met mijn werk hoop ik geldproblemen in Nederland te voorkomen. In mijn rol als adviseur ben ik een spin in het web tussen de wetenschap en de praktijk. Ik heb contact met consumenten, hulpverleners, beleidsmedewerkers, uitvoerders, HR-managers, wetenschappers en anderen. Met hun vragen, dilemma’s en zorgen ga ik aan de slag. Deze betrokkenheid heb ik ook nodig om mijn werk goed te kunnen doen.

Verder ben ik de bewaker van de bouwstenen van het Nibud, kwaliteit staat bij mij hoog in het vaandel. Thema’s waar ik me mee bezig houd liggen op het gebied van schuldpreventie en gedrag.

Ik kan situaties vanuit verschillende perspectieven bekijken.

Marion Weijers

Mijn palet aan expertise is heel breed. Dat maakt dat ik situaties vanuit verschillende perspectieven kan bekijken. Ik heb een communicatieachtergrond en ben gedragsveranderaar. Ik heb gewerkt als budgetcoach, in de schuldhulpverlening en als gezondheidsvoorlichter in West-Afrika. Binnen het Nibud ligt mijn expertise vooral op het gebied van gedragsverandering, methodiek van budgetteren, schuldpreventie en voorlichting.

Achtergrond van Marion

Opleidingen: Toegepaste Huishoudwetenschappen, Behavior Change Academy, Gedragsveranderende communicatie.

Aantal jaren ervaring: meer dan 30 jaar in het vakgebied als budgetcoach, schuldhulpverlener en adviseur – waarvan 20 jaar bij het Nibud.

Eerdere functies: schuldhulpverlener en budgetcoach bij verschillende gemeenten, gezondheidsvoorlichter in West-Afrika, gastdocent schuldpreventie.

Expertisegebieden: gedrag, schuldpreventie, communicatie, budgetteren, schuldhulpverlening.

Publicaties van Marion