Direct naar content

Brigitte ter Laak

Adviseur projectfinanciering en fondsen

Mijn functie is de leukste functie bij het Nibud. Althans, dat vind ik, mijn collega’s denken waarschijnlijk exact hetzelfde over hun eigen baan. Ik ben Brigitte ter Laak en ik ben Adviseur projectfinanciering en fondsen.

Mijn blik draait constant van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Welke project- of productontwikkelingswensen spelen er bij mijn collega’s? Sluiten die aan bij visie, missie en beleid van één of meerdere van onze externe partners in het werkveld van de financiële redzaamheid?

Tegelijkertijd steek ik ook buiten mijn licht op. Want het is minstens, zo niet nog interessanter om te weten welke project- of productontwikkelingswensen er bij deze partners spelen.

Verbinding

En dan probeer ik de verbinding te leggen. Wat kunnen we samen gaan doen en hoe gaan we het financieren? Die laatste vraag is ook belangrijk, omdat het Nibud slechts voor 20 procent gefinancierd wordt vanuit de overheid en het bedrijfsleven en de overige 80 procent zelf moet realiseren.

Ik voel me bij het Nibud als een vis in het water.

Brigitte ter Laak

Het moge duidelijk zijn dat ik me bij het Nibud als een vis in het water voel. Midden in de samenleving dus in feite aangesloten bij iedere landgenoot. Ik ben er trots op dat ik eraan bijdraag dat het Nibud relevant en actueel onderzoek kan blijven doen, kan groeien met haar trainingen en workshops, en handige tools en voorlichtingsmaterialen voor consumenten en professionals kan blijven ontwikkelen.