Om beleidsmakers en uitvoerende instanties inzicht te geven in de huishoudfinanciën van Nederland voer ik onderzoeken uit. Ik geef adviezen ten aanzien van beleidsontwikkeling en de ontwikkeling van nieuwe werkmethodes op basis van verkregen inzichten.
Ik hou me vooral bezig met onderwerpen rondom jongeren en ontwikkel ook onze kennis en visie op het gebied van jongeren en geld. Bijvoorbeeld de ontwikkeling van jongeren van 16 tot 27 jaar, het voorkomen en verminderen van financiële problemen bij jongvolwassenen van 18 tot 27 jaar, jongeren en beleggen en het tegengaan van niet-gebruik van zorgtoeslag onder jongeren.
Jongeren blijven een hele belangrijke doelgroep voor het Nibud, want jong geleerd is oud gedaan. Jongeren moeten zich optimaal kunnen ontwikkelen. De maatschappij heeft er baat bij dat jongeren optimaal hun kansen en talenten kunnen benutten.
Ik draag graag een steen bij aan het voorkomen en verminderen van schulden onder jongvolwassenen.
Annette Groen
Maatschappelijke consequenties van financiële problemen zijn groot, verreikend en kostbaar. Met veel jongeren gaat het goed maar er zijn ook nog veel jongeren die moeite hebben om hun geldzaken in balans te houden. Schulden nemen toe onder jongvolwassenen. Ik draag graag een steen bij aan het voorkomen en verminderen van schulden onder jongvolwassenen.
Onderzoeksrapporten
Achtergrond van Annette
Opleidingen: HEAO en Sociologie
Aantal jaren ervaring: 27 jaar als onderzoeker, 5 jaar als onderzoeker jongeren
Expertisegebieden: onderzoek, jongeren