Direct naar content

Anne-Mart Kuipers

Hoofd Uitgeverij, Opleidingen en Administratie

Elke dag zet ik me in voor de droom van het Nibud, een Nederland zonder geldproblemen. We willen een maatschappij waarin mensen kunnen rondkomen met hun geld. Als hoofd van de afdelingen Opleidingen en Uitgeverij vertaal ik de kennis van het Nibud naar handvatten voor de praktijk: van tools die mensen kunnen helpen bij hun geldzaken tot trainingen voor banken en verzekeraars.

In mijn functie combineer ik mijn marketingachtergrond en mijn passie voor het emotionele geldgedrag van mensen. Ik werk samen met diverse partners in Nederland, met wie we onze ambitie delen.

Ik maak gebruik van de kennis en specialismen van mijn collega’s.

Anne-Mart Kuipers

Gemeenten, financiële instellingen of werkgevers, het zijn maar een paar voorbeelden van organisaties die geldzorgen willen voorkomen of die cliënten die toch in de financiële problemen zijn geraakt, verder willen helpen. Ik ondersteun deze organisaties in hun werk, met advies en producten van het Nibud, in standaardvorm of op maat. Ik maak daarbij gebruik van de kennis en specialismen van mijn Nibud-collega’s.

Praktijkverhalen Nibud-opleidingen

 • Nibud en FAH laten Amsterdamse huurders aan het woord in onderzoek

  Praktijkverhaal

  Het Nibud geeft met zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek inzicht in financiële problemen van huishoudens. Uit de resultaten van het kwalitatieve onderzoek naar Amsterdamse huurders en hun geldproblemen, blijkt welke groepen het moeilijk hebben.

 • Succesvolle Geldkrant Ergon verspreidt zich als een olievlek

  Praktijkverhaal

  Ergon coacht mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het vinden en houden van een betaalde baan in de regio Eindhoven. Het Nibud ontwikkelde samen met Ergon een Geldkrant op maat om haar medewerkers te informeren en te ondersteunen bij geldzorgen.

 • ‘Voorkomen is beter én goedkoper dan genezen’

  Praktijkverhaal

  Decathlon groeit snel. De afdeling HR merkt dat met die groei ook een aantal nieuwe problemen zich aandient, zoals personeel met schulden. HR-medewerkers en filiaalmanagers volgden de Nibud-workshop ‘Omgaan met personeel met schulden’.