Direct naar content

Praktische hulp bij grip op geld krijgen

Grip op geld geeft rust. Help je inwoner, medewerker of cliënt grip én rust te krijgen met het Kasboek, geef overzicht cadeau met de Tabbladenset of verras iemand met de Nibud Agenda.

Kasboek

Met het Kasboek helpen professionals hun cliënten inzicht te krijgen in hun geldzaken. Door de meest voorkomende uitgavenposten wekelijks of zelfs dagelijks in te vullen, krijgen zij een goed beeld van hoeveel geld ze nu eigenlijk kwijt zijn aan bijvoorbeeld de boodschappen.

Uit ervaring weten wij dat alleen al het bijhouden van een kasboek ervoor zorgt dat consumenten minder gaan uitgeven. Dit maakt het Kasboek een onmisbare tool voor mensen die graag willen besparen, maar bij wie het (nog) niet lukt.

Tabbladenset

Mensen krijgen grip op hun administratie met de Tabbladenset, die helpt bij het ordenen van de financiën. Want waar de ene rekening per e-mail komt, wordt de ander automatisch afgeschreven.

Deze Tabbladenset helpt consumenten voorkomen dat zij betalingen missen of papieren kwijtraken: dankzij de handige tabbladen kunnen zij in één oogopslag alles terugvinden. Ook bevat de Tabbladenset informatie en tips en tricks over grip op je administratie.

Agenda

Elk jaar verschijnt de Nibud Agenda, die consumenten grip op tijd én geld geeft. Een aantal gemeenten verrast hun inwoners jaarlijks met de Nibud Agenda, die op de cover ruimte heeft voor een mooie logo-sticker van je gemeente (tegen een kleine meerprijs). Ook werkgevers kunnen het onderwerp financiën op de werkvloer op een positieve manier op de kaart zetten met de agenda. Leuk om te geven, nuttig om te krijgen.

In de agenda van 2022 staan de Nibud-geldtypes centraal. Met de Geldtypetest komen mensen erachter of zij tot het type Superspaarder, Geldchaoot, Big spender of Rekenmaster behoren en krijgen zij tips die bij hun geldtype en geldgedrag horen.

Wil je advies over praktische hulp bij geld?

Anne-Mart Kuipers

Hoofd Uitgeverij, Opleidingen en Administratie