Direct naar content

Landelijke en lokale ondersteuning

We denken graag mee met gemeenten, organisaties, werkgevers en andere professionals over de beste manier om hun doelgroepen te bereiken. We bieden onder meer Geldkranten en Geldplannen aan.

De Geldkrant wordt op maat gemaakt voor je gemeente of organisatie en omvat verschillende thema’s. Met een Geldplan stel je een online actieplan beschikbaar. Het plan helpt je doelgroep met onderwerpen als budgetten en besparen of huis en hypotheek.

Geldkranten

De Geldkrant is een krachtig middel voor inwoners of cliënten, waarmee zij op een laagdrempelige manier geholpen worden met het (weer) op orde krijgen en houden van hun financiën.

 • 73.000
  huishoudens hebben in 2022 een Geldkrant ontvangen via hun gemeente of werkgever

We activeren lezers op twee manieren:

 • Met advies, toelichting en concrete acties via tools en doorverwijzingen, om zelfstandig grip op hun geld te krijgen en te houden.
 • Door alle mogelijke vormen van ondersteuning te benoemen. Het gaat hierbij om landelijke, maar met name om lokale initiatieven die hen verder kunnen helpen. Zo weten lezers precies waar zij in hun gemeente terechtkunnen voor de juiste hulpverlening op financieel gebied.

Vraag de Geldkrant aan

Wil je jouw inwoners of cliënten helpen met orde krijgen over hun financiën? De Geldkrant van het Nibud is daar een krachtig middel voor.

Geldkrant specials

Inmiddels hebben onder andere de gemeenten ­Maastricht, Groningen, Almere, Den Haag en Zeist samen met het Nibud een speciale editie van de Geldkrant verspreid.

Ons doel is door de inzet van de Geldkrant absoluut bereikt.

Thea Klijn, secretaris bij het Personeelsfonds

Tijdens de coronacrisis was er de Geldkrant-special Minder inkomen, die daarna op maat werd gemaakt voor onder andere Rotterdam. En ter ere van het 60-jarig jubileum van het Personeelsfonds van het ministerie van Financiën, werd er een Geldkrant op maat voor hen ontwikkeld.

Ervaringen met de Geldkrant

Geldplannen

In samenwerking met experts en partners hebben wij Geldplannen ontwikkeld die gemeenten, organisaties en andere professionals via hun eigen website kunnen aanbieden. Het Geldplan is een online actieplan dat houvast biedt bij concrete financiële stappen en geeft praktische handvatten.

 • 150
  gemeenten stellen de Geldplannen al beschikbaar via hun website

De Geldplannen helpen als je doelgroep bijvoorbeeld bijna altijd geld tekortkomt, of juist regelmatig budget overhoudt. De Geldplannen zijn ontwikkeld door Startpunt Geldzaken, een samenwerkingsverband van het Nibud met Vereniging Eigen huis, beleggersvereniging VEB en de Stichting Certificering Financieel Planners.

De Geldplannen omvatten kennis op het gebied van:

 • Budgetteren en besparen
 • Huis en hypotheek
 • Sparen en beleggen
 • Belastingen en pensioenen

Neem contact op

Ilse Verweij

Tekstschrijver