Direct naar content

Workshop Ik krijg nooooit wat!

In de workshop Ik krijg nooooit wat! gaan ouders met elkaar in gesprek over de keuzes en vragen die financieel opvoeden met zich meebrengt. Het Nibud geeft tips en handvatten en ouders helpen elkaar door hun ervaringen te delen.

Wil jij vanuit je werk ouders beter kunnen ondersteunen bij de financiële opvoeding van hun kind? Kom dan naar de speciale, gratis Train-de-trainer bijeenkomst bij a.s.r. in Utrecht. Hier leer je werken met het materiaal van de Workshop Ik krijg nooooit wat!, ontwikkeld door a.s.r. en het Nibud. We hebben plek voor zo’n 50 vrijwilligers en beroepskrachten.

Van zakgeld naar zelf verdienen

Want hoe kunnen ouders hun kind begeleiden van zakgeld naar zelf verdienen? Welke uitdagingen zijn er? En hoe kan jij ouders daar het best in ondersteunen? In de Workshop Ik krijg nooooit wat! bespreken we in spelvorm onderwerpen als zakgeld, keuzes maken, sparen en meer. Na de bijeenkomst heb je kennis en materialen om misschien wel de Workshop Ik krijg nooooit wat! zelf te geven.

Week van het geld 2022

De Week van het geld is een initiatief van Wijzer in geldzaken, en vindt jaarlijks plaats in het voorjaar. Er zijn de gehele week veel activiteiten. Bekijk het overzicht op de speciale website. De Week van het geld is dit jaar van 28 maart t/m 1 april.

Inhoud van de workshop Ik krijg nooooit wat!

De Nibud-leerdoelen zijn de basis voor deze praktische workshop. De workshopleider bespreekt de thema’s aan de hand van vragen en stellingen die bij de verschillende leeftijdsgroepen horen.

De indeling in leeftijden laat het verschil zien in de manier waarop bijvoorbeeld een 7-jarige en een 14-jarige met zakgeld om zouden moeten gaan. Vragen kunnen niet fout worden beantwoord. Het gaat erom dat ouders zich bewust worden van het belang van financiële opvoeding voor een toekomst zonder financiële problemen.

De workshop is mede mogelijk gemaakt door a.s.r. Verzekeringen.

Terugblik: train-de-trainerbijeenkomst

Bekijk het filmpje van de train-de-trainerbijeenkomst in 2018 bij a.s.r. Verzekeringen in Utrecht.

Deze content is beschikbaar na het accepteren van de cookies.

Neem contact op

Anne-Mart Kuipers

Hoofd Uitgeverij, Opleidingen en Administratie