Direct naar content

Budgetcursus Statushouders

Wat is een DigiD? Hoe werkt belasting in Nederland? En wat houdt het eigen risico van de zorgverzekering eigenlijk in? Inburgeraars vinden het Nederlandse financiële systeem vaak ingewikkeld. De Budgetcursus Statushouders helpt ze hier hun weg in te vinden.

De persoonlijke leerdoelen van de deelnemers staan in deze cursus centraal: die worden aan het begin geformuleerd en op basis daarvan richt de trainer de vijf bijeenkomsten in.

Ervaringen van deelnemers

Deze content is beschikbaar na het accepteren van de cookies.

De vijf thema’s in deze cursus:

 • Nederland leren kennen
 • Je geldzaken op orde
 • Rondkomen
 • Denk aan de toekomst
 • Omgaan met mogelijke risico’s

Elk thema bevat verschillende modules waaruit gekozen kan worden op basis van de persoonlijke leerbehoefte. De cursusmaterialen worden jaarlijks geüpdatet.

Cursus aanschaffen

 • Budgetcursus Statushouders

  Product
  Het Nederlandse financiële systeem is voor inburgeraars ingewikkeld en ze moeten daarin hun weg leren vinden. De budgetcursus Statushouders helpt ze daarbij.
  Vanaf €648.55 (incl. btw)

Ontwikkeld met de doelgroep

De Budgetcursus Statushouders is bedoeld voor inburgeraars die de B1-route of Onderwijsroute volgen. De cursus werd ontwikkeld in samenwerking met de Hogeschool Utrecht, enkele gemeenten en gemeentelijke uitvoeringsinstanties en de doelgroep.

De cursus is tot stand gekomen door een financiële bijdrage van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de Rabo Foundation.

Ook interessant voor jou?

 • Geldplan Statushouders

  Tool

  Hoe werkt het financiële systeem in Nederland en hoe regel je je geldzaken? Dit Geldplan helpt mensen voor wie dit nieuw is.

Meer weten over de Budgetcursus Statushouders?

Ineke Kloose

Opleidingscoördinator