Direct naar content

Budgetcursus Omgaan met geld

Van mensen wordt verwacht dat zij financieel redzaam zijn. Maar lang niet iedereen redt het geheel op eigen kracht. Recent onderzoek van het Nibud laat zien dat ruim een kwart (27 procent) van de huishoudens niet weet of ze recht hebben op tegemoetkomingen, zoals toeslagen.

De helft van de huishoudens heeft geen idee hoeveel geld ze maandelijks uitgeven aan hun abonnementen. En minstens 40 procent van de Nederlanders worstelt met de financiële administratie.

Zelfstandig regelen én hulp vragen

Voor hen is er de vernieuwde Budgetcursus Omgaan met geld, waarbij deelnemers werken aan het vergroten van hun financiële vaardigheden. Gewoontegedrag doorbreken en gedragsverandering staan hierbij centraal.

Na afloop zijn de deelnemers in staat om zelfstandig hun financiële huishouden te regelen. Lukt dit zelf niet, dan weten zij door de Budgetcursus Omgaan met geld dat én waar zij tijdig hulp in kunnen schakelen.

Persoonlijke leerdoelen centraal

In deze Budgetcursus staan de persoonlijke leerdoelen van de deelnemers centraal. De leerdoelen worden aan het begin geformuleerd en op basis daarvan richt de trainer de vijf bijeenkomsten in. Het is zelfs mogelijk dat een deelnemer zelf onderwerpen of thema’s aandraagt.

De thema’s zijn:

  • Je geldzaken op orde
  • Omgaan met je inkomen
  • Nu rondkomen
  • Rondkomen in de toekomst
  • Omgaan met je schulden
  • Geld en gedrag

Elk thema bevat verschillende modules waaruit gekozen kan worden op basis van de persoonlijke leerbehoefte.

Stel je eigen cursus samen

We bieden het lesmateriaal van de Budgetcurus Omgaan met geld ook los aan. Zo kun je met het materiaal je eigen cursus samenstellen. Bestellen kan in onze webwinkel. Met het plaatsen van een bestelling heb je een heel jaar toegang tot het cursusmateriaal.

Bijgepraat worden over de Budgetcursus Omgaan met geld?

Ineke Kloose

Opleidingscoördinator