Zelf je schulden regelen

Heeft u beginnende schulden? Pak ze zelf aan met het aflosplan van zelfjeschuldenregelen.nl.

Home Zelfjeschuldenregelen.nlHeeft u kleinere, beginnende schulden, dan is het soms mogelijk om daar zelf een oplossing voor uit te werken. De Nibud-website zelfjeschuldenregelen.nl helpt u om vast te stellen hoeveel aflosruimte u heeft en hoe u dit kunt verdelen over de schuldeisers. U maakt een aflosplan waarin precies staat welke regeling u aan welke schuldeiser kunt voorstellen. Voorbeeldbrieven helpen om dit plan in actie om te zetten.

Tip: Kunt u een rekening niet betalen, neem dan als eerste direct contact op met de betreffende instantie, en vertel dat u bezig bent met een oplossing. Daarmee voorkomt u grotere problemen.

In zes stappen schuldenvrij

De aflostool op Zelfjeschuldenregelen.nl begeleidt u in zes stappen naar een plan van aanpak voor uw geldproblemen. Daarnaast vindt u op de site veel achtergrondinformatie over het oplossen van schulden en de werkwijze van schuldeisers. En u kunt gebruik maken van handige voorbeeldbrieven.

Hoe werkt het aflosplan?

Actielijst zelfjeschuldenregelen.nlUw eindresultaat is een actielijst om uw schulden op een realistische manier op te lossen.
Om tot dit resultaat te komen begint u bij:

  • Stap 1: U maakt een overzicht van alle schulden en betalingsachterstanden
  • Stap 2: U vult enkele gegevens in over uw huishouden, zoals uw woning, uw auto en uw inkomen.
  • Stap 3: De tool leidt u langs alle uitgavenposten binnen een huishouden, waarbij u uw werkelijke kosten invult
  • Stap 4: U ziet nu de totalen van uw inkomsten en uitgaven in één oogopslag. Het wordt duidelijk welke ruimte er is voor aflossen.Aflosruimte zelfjeschuldenregelen.nl
  • Stap 5: De tool berekent nu een aflosvoorstel waarbij uw aflosruimte over alle schuldeisers is verdeeld.
  • Stap 6: Nu heeft u het kant-en-klare actieplan om regelingen met uw schuldeisers te gaan treffen, geholpen door voorbeeldbrieven.

Tip: Stap voor stap uitleg, inclusief een video, vindt u op zelfjeschuldenregelen.nl.

84 %

onderneemt direct actie bij betalingsachterstanden

Wat kunt u nog meer doen?

Los sneller af met uw extraatjes

Probeer zo veel mogelijk op tijd de aflossingen te betalen om extra kosten te voorkomen. Een jaaroverzicht kan hierbij helpen. Noteer per maand uw inkomsten en uitgaven en bekijk in welke maanden u geld overhoudt.

Probeer zo veel mogelijk of zelfs alles in een keer af te lossen. Dit kan als u een maand wat extra’s over heeft. U kunt bijvoorbeeld uw vakantiegeld of de eindejaarsuitkering gebruiken voor de aflossing van uw schuld.

Contact met uw schuldeisers

Reageer altijd op een brief. Ook van een incassobureau of deurwaarder. Dit kan hogere kosten voorkomen. Spreek een haalbare betalingsregeling af, die u ook echt na kunt komen. Anders verliest u uw geloofwaardigheid bij de schuldeisers.

Tip: Kijk ook op ConsuWijzer.nl: Incasso? Betaal, maar alleen als het klopt!

Tip: Lukt het u niet om uw geldzaken zelf weer op de rails te krijgen? Zoek dan hulp. Wacht niet te lang maar onderneem actie.

Ik schrok toen ik post kreeg van een incasso-bureau. Maar ze gingen akkoord met mijn voorgestelde betalingsregeling en na vier maanden was ik schuldenvrij.”

— Monique Dekker uit Bergen op Zoom