Een lening… is het verantwoord?

De auto begeeft het onverwacht of u wilt uw huis graag op korte termijn verbouwen. U kunt dan overwegen om geld te lenen. Maar past de lening die u wilt afsluiten in uw persoonlijke budget? Dat kunt u snel en simpel vaststellen met de Risicometer Lenen.

Past de lening in uw begroting?

Lenen kost geld door de rente die u moet betalen. Een lening brengt een maandelijkse betalingsverplichting met zich mee, vaak voor langere tijd. Uw vaste lasten worden hoger en uw vrije bestedingsruimte wordt daardoor lager. Blijft er genoeg geld over voor uw andere uitgaven? Met de Risicometer Lenen gaat u snel en makkelijk na of de aflossing past in uw uitgavenpatroon.

47 %

van de huishoudens heeft een of meerdere vormen van leningen of schulden

Hoe werkt de Risicometer Lenen?

In vier eenvoudige stappen vult u gegevens in over uw persoonlijke financiële situatie en de gewenste lening. De Risicometer Lenen laat dan direct zien of de lening past in uw persoonlijke financiële situatie.

De tool geeft een indicatie op basis van het uitgavenpatroon van een huishouden zoals dat van u. Als u precies wilt weten hoe de lening op uw budget drukt, doe dan het Persoonlijk Budgetadvies.

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Voor mijn nieuwe baan had ik echt een auto nodig. Gelukkig is mijn inkomen nu ruim genoeg om af te kunnen lossen.”

— Myriam Herwijnen, Amsterdam

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder