‘Het Vaste Lasten Pakket kan de negatieve spiraal doorbreken’

Nieuwsbericht | 6 maart 2019

Een rekening die te laat wordt betaald, is volgens Nibud-onderzoek het betalingsprobleem dat het meest voorkomt bij Nederlandse huishoudens. Het Nibud staat daarom achter initiatieven welke de consument helpen om (beginnende) schulden te voorkomen. Daarom zijn wij als inhoudelijk adviseur betrokken bij de ontwikkeling van het Vaste Lasten Pakket.

Veel Nederlanders maken zich iedere maand zorgen of ze hun vaste lasten wel op tijd kunnen betalen. De ontwikkeling van het Vaste Lasten Pakket is daarom bedoeld voor mensen met beginnende schulden. Met het Vaste Lasten Pakket zijn de maandelijkse betalingen voor de belangrijkste vaste lasten centraal geregeld. Zo zien consumenten direct wat ze de rest van de maand te besteden hebben én hebben ze minder kopzorgen omdat de vaste lasten gewoon (op tijd) betaald worden.

‘Uit onze Nibud-onderzoeken blijkt dat er een duidelijk verband is tussen schulden en financiële stress. Mensen komen hierdoor vaak in een negatieve spiraal terecht. Het Vaste Lasten Pakket kan die spiraal doorbreken. Dat is de reden dat wij met al onze kennis hieraan hebben bijgedragen’, aldus Sanne Lamers, senior wetenschappelijk medewerker bij het Nibud.

Lees meer over het Nibud en het Vaste Lasten Pakket. Ook is er een spreker van het Vaste Lasten Pakket op het Nibud Jubileumcongres aanwezig.

Het Nibud is groot voorstander van het vergroten van de financiële redzaamheid van Nederlandse huishoudens, zeker bij beginnende financiële problemen.”

— Sanne Lamers, senior wetenschappelijk medewerker bij het Nibud

Anderen actueel

Aanpak schuldhulpverlening gemeente Leidschendam-Voorburg verschuift

Hoe de gemeentelijke aanpak verschuift van technische schuldhulpverlening naar vergroten van redzaamheid.

lees meer › Praktijkverhaal

Middelen voor uw cliënt

Informatie en producten waarmee uw cliënt zelf aan de slag kan.

lees meer › Artikel
10 december 2018

Nibud: Mensen met ernstige betalingsproblemen krijgen niet de hulp die ze verdienen

lees meer › Persbericht