Brigitte ter Laak

Brigitte ter Laak

Contact met Brigitte

Functie: Adviseur projectfinanciering en fondsen
Telefoon: 030 - 23 91 350

Mijn functie is de leukste functie bij het Nibud. Althans, dat vind ik, mijn collega’s denken waarschijnlijk exact hetzelfde over hun eigen baan. Ik ben Brigitte ter Laak en ik ben Adviseur projectfinanciering en fondsen.

Mijn blik draait constant van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Welke project- of productontwikkelingswensen spelen er bij mijn collega’s? Sluiten die aan bij visie, missie en beleid van één of meerdere van onze externe partners in het werkveld van de financiële redzaamheid? Dat kunnen bijvoorbeeld maatschappelijke organisaties zijn, financiële dienstverleners of instellingen, (lokale) overheden, vrijwilligersorganisaties, beroeps- en belangenorganisaties, corporaties, werkgevers  en vermogensfondsen. Tegelijkertijd steek ik ook buiten mijn licht op. Want het is minstens, zo niet nog interessanter om te weten welke project- of productontwikkelingswensen er bij deze partners spelen?

Verbinding met partners

En dan probeer ik de verbinding te leggen. Wat kunnen we samen gaan doen en hoe gaan we het financieren? Die laatste vraag is ook belangrijk, omdat het Nibud slechts voor 20% gefinancierd wordt vanuit de overheid en het bedrijfsleven en de overige 80% zelf moet realiseren. Voorbeelden van projecten die zo zijn ontstaan is het Vrijwilligers-in-de-thuisadminstratieproject met de RaboFoundation en Humanitas; de crowdfundingsactie voor de Nibud ZakgeldApp; het MoneyWays-project met het maatschappelijk bureau Diversion en financiers als Skanfonds, Fonds21, het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegendheid, gemeenten en scholen; het onderzoeksprogramma voor de Nibud-leerstoel aan de Universiteit van Leiden met de Delta Lloyd Foundation en de Nederlandse Vereniging van Banken

Het moge duidelijk zijn dat ik me bij het Nibud als een vis in het water voel. Midden in de samenleving dus in feite aangesloten bij iedere landgenoot. Ik ben er trots op dat ik eraan bijdraag dat het Nibud relevant en actueel onderzoek kan blijven doen, kan groeien met haar trainingen en workshops en handige tools en voorlichtingsmaterialen voor consumenten en professionals kan blijven ontwikkelen.

Ik ben er trots op dat ik eraan bijdraag dat het Nibud relevant en actueel onderzoek kan blijven doen. ”

Brigitte ter Laak

Contact met Brigitte

Functie: Adviseur projectfinanciering en fondsen
Telefoon: 030 - 23 91 350

Ik ben er trots op dat ik eraan bijdraag dat het Nibud relevant en actueel onderzoek kan blijven doen. ”

2 gerelateerde Praktijkverhalen

03 februari 2021

Almere lanceert Geldspecial Uit elkaar

Toename van hulpvragen leidt tot aanbieden concreet voorlichtingsmiddel.

lees meer › Praktijkverhaal
02 juni 2020

Aegon-medewerkers volgen training Helpen met geldzaken

Medewerkers Aegon leren mensen met geldproblemen in hun omgeving hulp bieden.

lees meer › Praktijkverhaal