Geldplan Pensioen

In de aanloop naar het pensioen heeft ieder zijn eigen omstandigheden en wensen. Met het Geldplan Pensioen checkt u hoe u de risico’s op een ontoereikend pensioeninkomen kunt beperken.

Grondige analyse

Er kunnen zich situaties voordoen die uw pensioen beïnvloeden. Bijvoorbeeld: u wordt zzp’er, of u werkt in korte dienstverbanden. Maar ook persoonlijke omstandigheden kunnen veranderen, zoals bij een scheiding.

Met het Geldplan Pensioen inventariseert u uw situatie en de keuzes die u wilt maken. U krijgt praktische raad en acties waar u direct mee aan de slag kunt. Zo weet u zeker dat u zo goed mogelijk voorbereid bent.

Hoe werkt het?

U kunt gratis en anoniem gebruik maken van het Geldplan Pensioen. In ongeveer vijftien minuten maakt u een grondige analyse. Het resultaat is een persoonlijk actieplan voor uw pensioensituatie. Gebruik de uitkomsten om zelf tot besluiten te komen of als voorbereiding op een gesprek met een financieel adviseur.

Startpunt Geldzaken

Het Geldplan Pensioen is het zevende geldplan van Startpunt Geldzaken: een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Federatie Financiële Planners (FFP). Zij bundelen hun kennis op de gebieden van Budgetteren & besparen, Huis & hypotheek, Sparen & beleggen, Pensioenen & fiscaliteit.

Het Geldplan Pensioen is mede mogelijk gemaakt door financiering van Nationale Nederlanden, FitVermogen en BeFrank.