Geschreven door

Lindsay de Sain Vallen

Lindsay de Sain Vallen

Online redacteur

medewerker

Blog 14: Van bewust op budget naar financieel fit

Weblog | 18 december 2019

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: dit is mijn allerlaatste Bewust op budget-blog! Ik blijf wél gewoon blogs schrijven, maar vanaf 2020 wordt het nieuwe thema van mijn blogs: het hele jaar financieel fit. Dat sluit goed aan bij de nieuwe, gratis e-mailcoaching die het Nibud biedt: de Nibud Jaarplanner e-mailcoaching.

Dat geldzaken leuk kunnen zijn, heb ik het afgelopen jaar persoonlijk ervaren. Van nature was ik niet bijzonder bewust bezig met mijn geldzaken. Zo heb ik dat van huis uit ook niet geleerd. Maar wat ik zelf heb ervaren sinds ik bij het Nibud werk, is dat je jezelf financieel bewust(er) kunt maken. En dat is na 14 maanden Bewust op budget-blogs schrijven absoluut gelukt.

Ik heb bespaard op mijn uitgaven, ga zuiniger om met mijn water- en energie en ben anders gaan nadenken over geldzaken. Zo is het gelukt om een financiële buffer bij elkaar te sparen en vooral: om bewust te worden van mijn eigen geld & gedrag.

Blijvend grip op geld

Het geeft rust en voelt goed om grip op geld te hebben, maar ik merk ook dat er gedurende het jaar momenten zijn waarbij ik (nog) niet zo goed weet wat er precies handig is op financieel vlak. Hoe kies je op welke momenten in het jaar je met bepaalde financiële zaken aan de slag gaat?

Het zijn juist die momenten dat ik een extra steuntje in de rug nodig heb. Hoe maak ik bijvoorbeeld een gedegen jaarbegroting? En wanneer doe je dat? Wat is de juiste timing om mijn geldzaken gezond te houden en bepaalde financiën te regelen? Waar ik behoefte aan heb, is een soort systeem dat overzicht biedt, waardoor ik het hele jaar financieel fit ben.

De Nibud Jaarplanner e-mailcoaching

Toen ik dit besprak met collega’s, kwam ik tot de ontdekking er intern al werd gewerkt aan de ontwikkeling van een dergelijk systeem. Of ik er iets voor voelde om deel te nemen aan de nieuwe Nibud Jaarplanner e-mailcoaching? Absoluut, en ik denk met mij vele anderen, was mijn enthousiaste antwoord.

De nieuwe, gratis Nibud Jaarplanner e-mailcoaching geeft handvatten om grip op geld te houden en biedt een methode die past bij het ritme van een jaar. Je krijgt handige informatie en reminders waarmee je op dat moment aan de slag kunt.

De e-mailcoaching gaat me helpen om orde op zaken te houden. Als een coach die me op vaste momenten motiveert om het noodzakelijke onderhoud niet te vergeten. Daar horen maandelijkse en wekelijkse acties bij, maar ook jaarlijkse acties, zoals het invullen van mijn jaarbegroting.

Het hele jaar financieel fit

Op deze manier ben je het hele jaar financieel fit. Denk aan een soort financiële personal trainer, zodat je geldzaken in balans zijn en jij helemaal zen het jaar door gaat. Natuurlijk moet je zelf aan de bak, ik bedoel: mijn hardloopschoenen rennen ook niet vanzelf, maar als ik terug kom van een rondje hardlopen, voel ik me altijd fitter dan daarvoor.

Samen financieel fit!

Zo werkt het ook met de Nibud Jaarplanner e-mailcoaching. Het Nibud geeft je informatie, tips en reminders, maar je gaat zelf aan de slag. En ik natuurlijk ook :-). Hoe het mij vergaat dit jaar, lees je terug in maandelijkse Financieel fit-blogs. Als je ook meedoet, kun je reageren op mijn blogs, zodat we elkaar samen kunnen motiveren.

Wil je ook financieel fit het jaar door en deelnemen aan de Nibud Jaarplanner e-mailcoaching, dan kun je jezelf hier direct aanmelden. Als je je nu inschrijft, ontvang je vanaf 1 januari 2020 de eerste berichten. Je kunt ook altijd later nog instromen. Dat is het fijne aan de e-mailcoaching.

De e-mailcoaching sluit aan bij wat op dat moment handig is. Denk aan een jaarbegroting maken in januari, je voorbereiden op de belastingaangifte in april of nadenken over de besteding van je vakantiegeld in mei.

Ik ben benieuwd wat de Nibud Jaarplanner e-mailcoaching me gaat leren en brengen. Ik sluit het tijdperk bewust op budget af en het financieel fitte jaar staat voor de deur.

Alvast de allerbeste wensen voor 2020 en ik wens je een financieel fit jaar!

Lindsay

Reacties (2)

 • Berto Mure op 11 februari 2021, 10:58

  Goedendag, ik weet niet of dit de juiste ingang is maar anders hoop ik dat u de vraag verder kunt doorsturen. Op de site van Nibud bevind zich ergens een Excel bestandje waarmee financiële jaarplanning kunt maken, ik heb al diverse mensen hieraan geholpen maar ik moet telkens weer er na zoeken, ligt dat aan mij of is het gewoon moeilijk te vinden? Graag uw hulp, groet Berto Muré tel; 06 81 00 59 77

  Beantwoorden
  • Lindsay de Sain op 12 februari 2021, 08:24

   Beste Berto, bedankt voor je vraag. De jaarbegroting kun je hier vinden: https://www.nibud.nl/consumenten/jaarlijks-inkomsten-en-uitgaven-plannen/ En als je de webpagina nu opslaat onder je favorieten, heb je hem altijd snel tevoorschijn ;-) Goed dat je je inzet om anderen te helpen bij hun geldzaken. Fijne dag gewenst! Groet, Nibud Webredactie

   Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.

Geschreven door

Lindsay de Sain Vallen

Lindsay de Sain Vallen

Online redacteur

medewerker

Waar ik behoefte aan heb, is een soort systeem dat overzicht biedt, waardoor ik het hele jaar financieel fit ben.”

— Lindsay, online redacteur Nibud

Anderen actueel

Blogserie: Bewust op budget

De online redacteur van het Nibud gaat bewust op budget en deelt haar ervaringen in maandelijkse blogs.

lees meer › Artikel
21 november 2019

Blog 13 Bewust op budget: Levensstijlinflatie

lees meer › Blog
09 oktober 2019

Blog 12 Bewust op budget: Wat nu?

lees meer › Blog
29 augustus 2019

Blog 11 Bewust op budget: Zelfs op vakantie

lees meer › Blog
04 juli 2019

Blog 10 Bewust op budget: Buffer behaald!

lees meer › Blog
17 juni 2019

Blog 9 Bewust op budget: Financiële tegenpolen

lees meer › Blog
16 mei 2019

Blog 8 Bewust op budget: Mijn geld-identiteit

lees meer › Blog
11 april 2019

Blog 7 Bewust op budget: Betaal jezelf eerst

lees meer › Blog
05 maart 2019

Blog 6 Bewust op budget: Rekenen, plannen en vragen

lees meer › Blog
06 februari 2019

Blog 5 Bewust op budget: Vrekkig met de verwarming

lees meer › Blog
08 januari 2019

Blog 4 Bewust op budget: schrappen is (be)sparen

lees meer › Blog
11 december 2018

Blog 3 Bewust op budget: Waarom winkel ik (zoveel)?

lees meer › Blog