Geschreven door

Anne-Mart Kuipers

Anne-Mart Kuipers

Adviseur communicatie

medewerker

Nibud-agenda 2019: Grip op tijd en geld

Weblog | 1 oktober 2018

Het laatste kwartaal van 2018 is officieel ingegaan. Nog even en er staat een gloednieuw jaar voor de deur. Hoe ga je dit jaar invullen? Heb je financiële voornemens die je wilt laten slagen? Of bepaalde doelen die je wilt bereiken? Het Nibud helpt je hierbij met een agenda waarmee je zicht krijgt op je inkomsten en uitgaven.

Zelf heb ik bij een nieuwe agenda altijd een doel voor ogen waarmee ik dat jaar aan de slag ga. Op de voorkant van deze agenda staat grip op tijd en geld. Maar wat is het doel achter grip op tijd en geld? Voor mij is het hoogste doel dat je dankzij de Nibud agenda en onze hulp financiële rust hebt. Dat je geen financiële stress ervaart. Dat je ruimte hebt om te genieten.

Grip op geld draagt hier aan bij. Uit Nibud-onderzoek blijkt namelijk keer op keer dat je een kleinere kans hebt op financiële problemen als je inzicht hebt in je inkomsten en uitgaven, planmatig met geld omgaat en spaargeld hebt. Maar hoe krijg je met deze nieuwe agenda grip op je geldzaken?

De Nibud-vuistregels CheckPlanSpaarBewaar staan centraal en maken duidelijk wat je kunt doen om financieel gezond te worden én te blijven. Daarnaast heeft deze agenda veel lijstjes die je zelf kunt invullen: bijvoorbeeld voor je jaarbegroting, je vakantiebegroting en je zorgverzekering. Lijstjes geven overzicht en bieden houvast, en houvast geeft rust. In je hoofd en in je leven. En zo zorgt grip op geld ook voor grip op tijd.

De Nibud-agenda 2019 informeert, inspireert en activeert je om grip op tijd én geld te krijgen. Zo werk je aan gezond financieel gedrag. De agenda is een tijdplanner en financiële informatiebron in één. Op elke pagina heb je ruimte om, naast de afspraken in de agenda, ook uitgaven te noteren. De agenda is dus een tijdplanner en kasboek tegelijk. Daarnaast is de agenda ook gewoon een kleurrijke, handzame en praktische planner voor elke financieel bewuste Nederlander.

De Nibud-agenda 2019 in het kort

• Het is een agenda voor dagelijks gebruik
• Wetenschappelijke inzichten uit de economische gedragsleer zijn toegepast
• In de agenda zijn de Nibud-vuistregels voor gezond financieel gedrag: Check, Plan, Spaar en Bewaar verwerkt
• Nibud staat voor overzicht, inzicht en grip op geld. Dit is vertaald binnen het concept van de agenda door een agenda en kasboek in één te maken
• De Nibud-agenda is naast een agenda en een kasboek, ook een ‘how- to’ boekje met slimme feiten, weetjes en tips over geld

Ik hoop je met deze nieuwe agenda te inspireren om in actie te komen, om bewuste keuzes te maken, om druk te verlichten en om problemen te voorkomen. Met CheckPlanSpaarBewaar als basis heb je overzicht en controle over je financiële leven. Je maakt dagelijks keuzes die van invloed zijn op je portemonnee en de Nibud-agenda helpt je om die invloed groter te maken. Het is je dagelijkse reminder aan financiële rust.

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Reacties (3)

 • Lenie kloosterboer-breure op 30 oktober 2018, 17:11

  Graag; ik leer op zon manier en geef het door aan mijn kinderen

  Beantwoorden
 • Noud Huijs op 29 december 2018, 21:08

  Beste Anne-Mart, De afgelopen jaren heb ik via e-mail meermaals gevraagd om de schrijflijntjes weer in de agenda gedrukt te krijgen om de aantekeningen en uitgaven netjes te kunnen noteren. De agenda van dit jaar is echter weer zonder schrijflijntjes. Met weemoed kijk ik naar mijn eerste agenda's vanaf 1992. Toen stonden er elk jaar wel de lijntjes gedrukt. Het lijkt misschien een beetje flauw maar ik meen dit serieus.Hierboven staat door jullie vermeld: De Nibud-agenda 2019 in het kort Nibud staat voor overzicht, inzicht en grip op geld. Dit is vertaald binnen het concept van de agenda door een agenda en kasboek in één te maken.Een agenda en kasboek in één is een exemplaar MET LIJNTJES.Hopelijk krijgt mijn verzoek de nodige aandacht.Met vriendelijke groet, Noud

  Beantwoorden
  • Lindsay de Sain op 02 januari 2019, 16:48

   Hi Noud, bedankt voor je heldere feedback. Ik vind het mooi om te lezen dat je al zo lang gebruik maakt van de Nibud-agenda en graag meedenkt over onze producten. Ik heb je bericht aan mijn collega's van productontwikkeling gevraagd hierop te reageren. Zodra ik terugkoppeling van hen heb, zal ik dit uiteraard met je delen. Voor nu een fijne dag!

   Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.

Geschreven door

Anne-Mart Kuipers

Anne-Mart Kuipers

Adviseur communicatie

medewerker

De Nibud-agenda is voor mij persoonlijk altijd een fijne houvast het hele jaar door. Oude agenda's bewaar ik bij mijn administratie en lees ik nog regelmatig door.”

— Amber van Wegen

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Anderen actueel

18 september 2018

Nibud: Koopkrachtplaatjes grillig

lees meer ›Persbericht

Meerderjarig? Zelf je administratie bewaren!

Een opgeruimde administratie geeft je als jongere overzicht in geldzaken.

lees meer › Artikel
13 september 2019

Nibud luidt noodklok: kwart van de huurders zit financieel klem

lees meer ›Persbericht

Sparen voor de aankoop van een woning

Welk bedrag aan spaargeld moet u zelf hebben als u een woning gaat kopen?

lees meer › Artikel

Humanitas geeft Startpunt Geldzaken ruim baan

lees meer › Praktijkverhaal

Interview met Tamar Strietman, Humanitas

lees meer › Special
29 augustus 2019

Blog 11 Bewust op budget: Zelfs op vakantie

lees meer ›Blog
29 augustus 2019

De scholen zijn weer begonnen

lees meer ›Nieuwsbericht
20 augustus 2019

Bijhouden van abonnementen op streamingdiensten

lees meer ›Nieuwsbericht
19 augustus 2019

Minder meldingen bij schuldhulpverlening maar niet minder mensen met schulden

lees meer ›Nieuwsbericht

Student? Maak een begroting!

Ben je student? Gebruik het Nibud-begrotingsformulier en hou overzicht over je geldzaken.

lees meer › Artikel

Hoe spaar ik voor …

Hoe u het best geld opzij kunt zetten, hangt af van uw doel en uw mogelijkheden.

lees meer › Artikel