Geschreven door

Anne-Mart Kuipers

Anne-Mart Kuipers

Adviseur communicatie

medewerker

“Dat is dan 98 euro.” Oeps!

Weblog | 7 oktober 2015

Jong, oud, rijk, arm, samenwonend of alleen, met en zonder kinderen, man of vrouw. De Nibud-agenda is voor iedereen. Want iedereen heeft met geld te maken.

De agenda biedt volop tips over hoe je (nog) beter om kunt gaan met je geld. Van een heldere uitleg over het stappenplan ‘In 4 stappen grip op geld’ tot grappige blogs van Nibud-collega’s. Zo zie je dat ook wij ons regelmatig laten verleiden. Inclusief ikzelf! Bij deze vast een blogje van mij uit de Nibud-agenda:

En weer liet ik me verleiden…

Het is vrijdagmiddag en ik ben op weg naar de supermarkt. Dan bedenk ik dat ik op Facebook had gezien dat dat leuke kledingwinkeltje op de hoek een leegverkoopactie had. Even naar binnen dus.

Natuurlijk word ik verleid om het een en ander te passen. En ja hoor, raak: dat ene leuke zwarte jurkje, 39 euro, dat valt alles mee!

Onderweg naar de kassa zie ik leuke oorbellen en een ontzettend leuk tasje. Passen perfect bij het jurkje. Ik zwicht. Uiteindelijk sta ik op 98 euro af te rekenen bij de kassa! En denk ik ‘Hé, dat valt toch wel tegen.’

Als ik dit ’s avonds aan een vriend vertel, lacht hij mij uit. ‘Vrouwen’, zegt hij. ‘Wat laten jullie je toch verleiden door impulsaankopen!’ Fijntjes herinner ik hem aan die keer dat we samen een hapje zouden gaan eten. Hij kwam te laat. De reden? Hij stond in de rij bij de kassa om vier afgeprijsde overhemden af te rekenen. I rest my case…

Wil jij ook…

 • bewuster omgaan met verleidingen;
 • het beste voor je gezin;
 • sparen voor een sabbatical;
 • makkelijker rondkomen;
 • beter voorbereid zijn op onverwachte gebeurtenissen die veel impact hebben op jouw financiën;
 • kortom: anders omgaan met je geld?

Waar het eigenlijk elke keer op neerkomt, is dat wij heel veel dingen onbewust doen. Echte verandering begint daarom met bewustwording. En daar helpt deze agenda je ook uitstekend bij. Elke dag weer!

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Reacties (6)

 • Tio op 19 maart 2016, 17:17

  Alle vaste lasten worden ook duurder en wat je ook doet je komt nooit ergens verder mee.

  Beantwoorden
 • Meira op 30 april 2016, 02:30

  Misschien kan een ander ook iets met mijn tips: - 'savonds maak ik m'n zakken leeg en al het wisselgeld (kleiner dan 50 cent) gaat in een grote pot. 1 keer in de 6 maanden breng ik deze naar de bank. Dat is dan meestal toch tussen de 80 en 120 euro. - Heb nooit veel contant geld op zak en pin bijna alles. Zo kun je precies tot op de cent afrekenen. - Online boodschappen doen voorkomt dat je in de verleiding komt om meer te kopen dan je nodig hebt. - Van je favoriete merkkleding weet je de pasvorm. Je kunt het dus online kopen. Ook 2e hands. Vraag altijd wat de lengte en borstomvang is en van welk materiaal het gemaakt is. - Kleding passen is een ramp. Zorg dus dat je altijd een centimetermaat op zak hebt.

  Beantwoorden
 • Pater op 30 mei 2016, 12:05

  Ik doe wel tien jaar met kleding. Dus ik heb in 2006 een keer tachtig euro uitgegeven. Als je dit word afgestraft, mag je niks meer. We moeten al beperkt leven. Kantoormensen verdienen 2800 euro en mogen alles. Wij mogen bijna niks, en we moeten nog opletten op die tachtig euro kleding eens in de tien jaar zeker. We zijn gevangen door de term en feit "geld". Van alle kanten word je de kop ingedrukt. Denk om dit denk om dat, dit mag niet en dat kan niet. Ga ik 1 keer in de acht jaar iets leuks doen, krijg je te horen "waar doe jij dat van"?? Dacht dat je geen geld had. Misselijk word je van dat geldsysteem. Iemand met geld is vrij, mag alles, wordt niet met de nek aangekeken. Zonder geld ben je ineens iemand die zich arm Moet voordoen. Die niet mag samenwonen want dan krijg je niks meer. Dat ligt dieper dan je denkt. Zonder geld mag je ineens van alle instanties niet meer leven zoals je zou moeten leven want het geld krijg je van hun. Ik kan er een boek over schrijven. Laat de politiek eens zorgen dat als je er niks aan kan doen dat je weinig hebt, dat ook niet nog eens gestraft wordt.

  Beantwoorden
  • Hildegard op 28 oktober 2016, 12:27

   mijn tip: sluit je eens aan bij een club als de LETS. Daar leer je ook dat geld relatief is en er veel meer mogelijk is dan je denkt! Ook bij jezelf. Positief blijven is toch het beste.

   Beantwoorden
 • Alex op 22 juli 2016, 21:52

  Elke tip die ik kan geven, zou misbruikt kunnen worden door geldverstrekkende instanties, om nog verder te snijden in de uitkering. Vandaar het feit, dat ik maar geen tips geef. Het spijt me oprecht.

  Beantwoorden
 • Lonneke op 22 november 2016, 06:01

  Bovendien zijn mensen die aan huis gekluisterd zijn door bijv ziekte, werkeloosheid of andere problematiek nog eens dubbel de klos... zij moeten de gehele dag hun huis warm houden en dat kost veel geld! Mensen die het geluk hebben dat ze buitenshuis werken hebben die zware stookkosten niet!

  Beantwoorden

Laat een bericht achter

Uw E-mailadres wordt niet gepubliceerd. Alle velden zijn vereist.

Geschreven door

Anne-Mart Kuipers

Anne-Mart Kuipers

Adviseur communicatie

medewerker

Echte verandering begint met bewustwording”

— Anne-Mart Kuipers, Productmanager Nibud-agenda

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Anderen actueel

18 september 2018

Nibud: Koopkrachtplaatjes grillig

lees meer ›Persbericht

Meerderjarig? Zelf je administratie bewaren!

Een opgeruimde administratie geeft je als jongere overzicht in geldzaken.

lees meer › Artikel
13 september 2019

Nibud luidt noodklok: kwart van de huurders zit financieel klem

lees meer ›Persbericht

Sparen voor de aankoop van een woning

Welk bedrag aan spaargeld moet u zelf hebben als u een woning gaat kopen?

lees meer › Artikel

Humanitas geeft Startpunt Geldzaken ruim baan

lees meer › Praktijkverhaal

Interview met Tamar Strietman, Humanitas

lees meer › Special
29 augustus 2019

Blog 11 Bewust op budget: Zelfs op vakantie

lees meer ›Blog
29 augustus 2019

De scholen zijn weer begonnen

lees meer ›Nieuwsbericht
20 augustus 2019

Bijhouden van abonnementen op streamingdiensten

lees meer ›Nieuwsbericht
19 augustus 2019

Minder meldingen bij schuldhulpverlening maar niet minder mensen met schulden

lees meer ›Nieuwsbericht

Student? Maak een begroting!

Ben je student? Gebruik het Nibud-begrotingsformulier en hou overzicht over je geldzaken.

lees meer › Artikel

Hoe spaar ik voor …

Hoe u het best geld opzij kunt zetten, hangt af van uw doel en uw mogelijkheden.

lees meer › Artikel