Webinar Werkloosheid

Wanneer mensen hun baan kwijt raken, hebben ze meestal meteen te maken met een behoorlijke inkomensterugval. Het is dan belangrijk een goed overzicht te krijgen van de inkomsten en uitgaven. Zo worden betalingsachterstanden en financiële stress voorkomen. Dat maakt het zoeken naar een nieuwe baan makkelijker.

Lancering geldplan Werkoosheid: ondersteun uw inwoner of werknemer

Help uw inwoners of werknemers hun geldzaken in de nieuwe situatie weer op orde te krijgen. U heeft daarvoor vele mogelijkheden. Het Nibud lanceert in november een extra hulpmiddel: het geldplan Werkloosheid. Het geldplan Werkloosheid helpt iedereen die zijn baan kwijtraakt in korte tijd weer grip op geld te krijgen. Het geldplan helpt de inkomsten en uitgaven in de nieuwe situatie in beeld te krijgen. Ook geeft het geldplan inzicht in hoe inkomsten te vergroten en/of op uitgaven te besparen. Zo kunnen mensen die – hopelijk tijdelijk – werkloos zijn (opnieuw) grip op hun geld krijgen.

8 november: webinar Werkloosheid

Het Nibud organiseert op maandag 8 november het webinar Werkloosheid. Tijdens dit webinar wordt het geldplan Werkloosheid gelanceerd. U leert ook welke rol u kunt spelen in het voorkomen van schulden bij werkloosheid van uw werknemers of inwoners.

Programma webinar Werkloosheid

Maandag 8 november 2021 van 15.30 tot 16.45 uur

 • Weet u wat de effecten van werkloosheid zijn op de inkomsten én uitgaven en wat daaraan te veranderen is;
 • Heeft u inzicht in diverse acties om te voorkomen dat er financiële problemen en daarmee stress ontstaan;
 • Heeft u handvatten om het geldplan Werkloosheid te gebruiken én hoe u dit geldplan kan inzetten om problematische schulden te voorkomen.

 • HR-medewerkers en werkgevers
 • Beleidsmedewerkers van gemeenten
 • Wijkteammedewerkers en vrijwilligers in de thuisadministratie

Onder leiding van Nibud-directeur Arjan Vliegenthart, bespreken drie gasten hoe mensen die hun baan verliezen het best geholpen kunnen worden en welke rol u daarin kunt spelen.

 • Tof Thissen, algemeen directeur UWV WerkbedrijfTof Thissen
  Tijdens het webinar vertelt Tof Thissen, directeur UWV Werkbedrijf over de brede, publieke en persoonlijke dienstverlening op de arbeidsmarkt. Als mensen hun werk (dreigen te) verliezen slaat de schrik hen om het hart. Ze maken zich zorgen over of ze de weg naar de arbeidsmarkt weer vinden. En over de impact op hun financiële situatie. UWV zorgt voor inkomen als werken niet lukt en ondersteunt mensen bij het vinden van werk.
 • Richard Moti, wethouder Rotterdam Werk & Inkomen, Nationaal Programma Rotterdam Zuid en EU-migranten
  Richard MotiWaar lopen mensen die hun baan verliezen tegenaan? En hoe slaagt de gemeente Rotterdam er in om ook mensen die al lange tijd een bijstandsuitkering ontvangen, weer naar werk te begeleiden. Wat is daar voor nodig? Wethouder Richard Moti (o.a. Werk & Inkomen) van gemeente Rotterdam gaat onder andere in op het nieuwe beleid van de gemeente ‘Mensenwerk’ waarin maatwerk en aandacht voorop staan en waarin wantrouwen plaats heeft gemaakt voor vertrouwen.
 • Sanne Lamers, projectleider geldplan Werkloosheid Nibud
  Sanne LamersSanne geeft tijdens het webinar een inkijkje in het nieuwe geldplan. Verlies van een baan betekent vaak 20 tot 25 procent lager inkomen. Dan wordt grip houden lastig! De eerdere balans tussen de uitgaven en de inkomsten verdwijnt. Reden tot zorg en ook tot actie. Het geldplan geeft inzicht in de persoonlijke situatie, biedt hulp bij zoeken naar geld en bezuinigen op uitgaven.

Over het geldplan Werkloosheid

Het geldplan Werkloosheid is het elfde geldplan van Startpunt Geldzaken van het Nibud. Verschillende maatschappelijke partijen hebben vanuit hun specifieke expertise het geldplan Werkloosheid verrijkt. Dit zijn: Diversion, FNV, Geldloket, Juridisch Loket, LSTA, Randstad, UWV, Vereniging Eigen Huis en Wijzer in Geldzaken. Het geldplan Werkloosheid is tot stand gekomen met financiering van Instituut Gak, Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en de NN Group.

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Arjan Vliegenthart

Arjan Vliegenthart

Directeur-bestuurder

Medewerker

Verlies van een baan betekent vaak 20 tot 25 procent lager inkomen. Dan wordt grip houden lastig! De eerdere balans tussen de uitgaven en de inkomsten verdwijnt. Reden tot zorg en ook tot actie.”

— Arjan Vliegenthart, directeur Nibud

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder