Nieuw geldplan Pensioen helpt inkomen voor later grondig inventariseren

Nieuwsbericht | 6 november 2018

Bij iedereen die pensioen opbouwt kunnen zich onderweg allerlei situaties voordoen die de hoogte van het pensioeninkomen beïnvloeden. Bijvoorbeeld minder werken, eerder stoppen met werken, een scheiding, en zo meer. Om u te helpen te voorkomen dat uw pensioeninkomen ongemerkt te laag wordt introduceert het Nibud het online geldplan Pensioen.

Alle scenario’s gecheckt met het geldplan Pensioen

Met de online tool geldplan Pensioen checkt u hoe u de risico’s op een ontoereikend inkomen kunt beperken. U maakt een grondige analyse: welke gebeurtenissen staan mij te wachten? Welke keuzes wil ik maken? Moet ik iets doen, en wat kan ik dan doen? Het geldplan helpt u stap voor stap met praktische raad en acties waar u direct mee aan de slag kunt. Met dit geldplan weet u zeker dat u niets vergeet.

Hoe werkt het geldplan Pensioen?

U vult antwoorden in op vragen over uw situatie, omstandigheden en wensen. Wensen ten aanzien van korter werken, eerder met pensioen gaan, of tussentijds onbetaald verlof. Op basis van uw antwoorden krijgt u meteen concrete raad. Bijvoorbeeld hoe u zelf pensioen kunt aanvullen. Of hoe u  inkomsten en uitgaven met elkaar in balans kunt brengen. In zo’n vijftien minuten maakt u stap voor stap een grondige analyse. Het resultaat is een persoonlijk actieplan gericht op uw pensioensituatie.

Pensioenstarter en Pensioenschijf-van-vijf

Het Nibud biedt naast het geldplan Pensioen ook twee andere pensioentools. De Pensioenstarter, een snelle verkenner, en de Pensioenschijf-van-vijf die uitgaven en inkomsten na pensionering in beeld brengt. Een van de acties uit het geldplan Pensioen is het verdiepen van het inzicht in uw inkomsten en uitgaven na pensionering via de Pensioenschijf-van-vijf of door gebruik te maken van persoonlijk financieel advies.

Startpunt Geldzaken

Het geldplan Pensioen is het zevende online geldplan van Startpunt Geldzaken: een samenwerkingsverband van het Nibud, Vereniging Eigen Huis (VEH), de beleggersvereniging VEB en de Federatie Financiële Planners (FFP). Zij bundelen hun kennis op de gebieden van budgetteren & besparen, huis & hypotheek, sparen & beleggen, pensioenen & fiscaliteit.

Het geldplan Pensioen is mede mogelijk gemaakt door financiering van Nationale-Nederlanden, Fitvermogen en Be Frank.

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Anderen actueel

Pensioen: hoe weet u hoeveel u straks heeft?

Zet in drie stappen op een rij welke inkomsten u na pensionering heeft.

lees meer › Artikel

De Nederlanders en hun pensioen (2015)

60% van de Nederlanders weet niet of hij na pensionering goed rond kan komen.

lees meer › Onderzoeksrapport

Grip op de financiële toekomst

Begeleid uw cliënt bij financiële keuzes voor de toekomst.

lees meer › Artikel
04 oktober 2018

Nibud: Automatische pensioenopbouw voor alle werkenden

lees meer ›Persbericht
19 januari 2018

Mijn kleine pensioen gaat in de grote pot

lees meer ›Blog
31 oktober 2017

Beer, varkentje en hun pensioen

lees meer ›Blog