Nibud-agenda 2020 op maat

Bestel nu: de Nibud-agenda 2020

  • Succesvol concept voor preventie van armoede en schulden
  • Unieke mix van lokale informatie plus kennis van het Nibud
  • Leuk én nuttig cadeau voor uw doelgroep

Een leven vol (financiële) gebeurtenissen

Life events, grote gebeurtenissen in een mensenleven, beïnvloeden niet alleen ons geluk, maar hebben ook invloed op onze financiële situatie. Mensen verheugen zich op bepaalde life events, zoals volwassen worden, een eigen huishouden runnen, promotie maken of een gezin stichten. Maar ook minder leuke life events, zoals ziekte, uit elkaar gaan en werkeloos raken, komen in een mensenleven voor.

Eén ding hebben deze veranderingen gemeen: ze zijn van invloed op inkomsten en/of uitgaven. Daar gaat de Nibud-agenda over. We laten zien hoe de financiële situatie verandert én wat je kunt doen om geldproblemen te voorkomen. Het voorkomen van geldproblemen: samen zorgen we ervoor!

Over de Nibud-agenda: grip op tijd én geld

De Nibud-agenda informeert, inspireert en activeert om grip op tijd én geld te krijgen. De agenda is een tijdplanner, kasboek en financiële informatiebron in één. Op elke pagina is er ruimte om, naast de afspraken in de agenda, ook uitgaven te noteren. Daarnaast is de agenda ook gewoon een kleurrijke, handzame en praktische planner voor elke financieel bewuste Nederlander.

Nibud-agenda op maat

De Nibud-agenda op maat biedt ruimte voor invulling op maat, zodat de agenda goed aansluit bij de doelen en wensen van uw specifieke organisatie. De Nibud-agenda 2020 is zowel verkrijgbaar in een standaard uitvoering als in een maatwerk uitvoering.

Gemeenten, woningcorporaties of vrijwilligersorganisaties willen inwoners en consumenten graag helpen met laagdrempelige informatie over omgaan met geld

Enthousiaste reacties uit het werkveld

Uit de praktijk krijgen we dan ook regelmatig enthousiaste verhalen van gebruikers.

Nibud-agenda, editie Zwolle
De gemeente Zwolle zet al een aantal jaren succesvol de op maat gemaakte Nibud-agenda in.

Regina Koudijs, team preventie en afdeling inkomensondersteuning van de gemeente Zwolle:
“We geven de agenda cadeau aan cliënten die een budgetcursus volgen. Aan cliënten die instromen in Budgetbeheer én aan cliënten die uitstromen uit Budgetbeheer. De Nibud-agenda op maar is een praktisch en zinvol cadeau met leuke budgettips en bespaartips én bovendien een leuk naslagwerk.

De plaatselijke gemeentelijke informatie maakt het voor cliënten nog interessanter, omdat mensen op deze manier precies weten wat er in hun eigen gemeente te halen is! Veel mensen weten dat namelijk gewoon niet. Ook de ruimte in de agenda voor het voorwoord van onze wethouder, geeft aan dat het onderwerp de aandacht heeft van de plaatselijke politiek”.

Nibud-agenda, editie Haarlem
Esther Pauel, medewerker kwaliteit en innovatie bij de gemeente Haarlem:

“Uitkomen met je inkomen is lastig. Steeds meer mensen moeten met minder geld rondkomen. Rondkomen en voorkomen dat je schulden maakt, vraagt wat van ieders creativiteit.

Om grip op je geld te houden, is het noodzakelijk inzicht en overzicht te hebben en de Nibud-agenda is hierbij een goede ondersteuning. Met handige tips en trucs en mogelijkheden om je uitgaven goed te plannen, is rondkomen met je inkomen mogelijk.”

Editie Orionis Walcheren
Ancella van Eijk, Budgetconsulent Orionis Walcheren:

“Met de Nibud-agenda kunnen wij onze klanten verRIJKen met kennis over geldzaken. De Nibud-agenda is dan ook echt een aanWINST. We zetten de agenda in bij bestaande, maar ook nieuwe klanten die in Budgetbeheer komen, en als ondersteuning bij Budgetcoaching.

Mensen zien de Nibud-agenda echt als een cadeautje, waarmee ze daadwerkelijk aan de slag gaan. Ze vinden het leuk om te werken met het kasboekje en in het maandoverzicht hun uitgaven bij te houden. Dit jaar gaat ook onze afdeling Trajectbegeleiding de Nibud-agenda met veel enthousiasme inzetten bij hun klanten”.

Ook iets voor uw gemeente of organisatie?

Sluit een lokale Nibud-agenda ook aan bij de preventiedoelen die uw gemeente of organisatie wil bereiken? Kunnen uw inwoners een steuntje in de rug gebruiken?

Neem dan contact op met Anne-Mart Kuipers, ze is enthousiast met uw organisatie aan de slag te gaan. Tot 15 augustus 2019 heeft u de tijd om persoonlijke wensen op maat met haar te bespreken. U heeft de agenda dan bovendien op tijd in huis en profiteert van de aantrekkelijke prijs.

PS: kijk voor de nieuwste editie van de Nibud-agenda in onze webwinkel.

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Anne-Mart Kuipers

Anne-Mart Kuipers

Adviseur communicatie

Medewerker

We zetten de agenda in bij bestaande, maar ook nieuwe klanten die in Budgetbeheer komen, en als ondersteuning bij Budgetcoaching.”

— Ancella van Eijk, Budgetconsulent Orionis Walcheren

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Anderen lezen

De nieuwe Nibud Agenda 2020: Grip op tijd en geld, ook tijdens life-events

De nieuwe Nibud-agenda 2020 geeft grip op tijd en geld, ook tijdens life-events.

lees meer › Praktijkverhaal