Geschreven door

Anne-Mart Kuipers

Anne-Mart Kuipers

Adviseur communicatie

medewerker

De nieuwe Nibud-agenda 2020: Grip op tijd en geld, ook tijdens life-events

Praktijkverhaal | 2019

Zoekt u:

• Een planner voor deelnemers aan een budgetcursus?
• Een agenda die uw doelgroep grip op tijd én geld geeft?
• Een cadeau voor cliënten in budgetbeheer?
• Een leuke give away over dagelijkse geldzaken én grote gebeurtenissen?
• Een jaarplanner die mensen financieel overzicht geeft?
• Een boekje vol met handige informatie over omgaan met geld?

De Nibud-agenda 2020

• Geeft inspiratie voor gezond financieel gedrag
• Houdt alert op (be)spaarmogelijkheden
• Is een praktische jaarplanner vol met tips, invulschema’s en stappenplannen voor de dagelijkse geldzaken.
• Helpt iedereen op een praktische en vrolijke manier steeds een stap verder in zijn geldzaken

Wat is er nieuw in de agenda?

Wat is er nieuw in de nieuwe Nibud-agenda? We luisterden naar gemeenten en andere opdrachtgevers die de agenda afnemen en inzetten bij hun preventieactiviteiten. Een aantal zaken viel op: de houdbaarheid van de agenda en het gedeelde speerpunt life-events als trigger om met financiën aan de slag te gaan. Deze aandachtspunten hebben we verwerkt in de nieuwe Nibud-agenda.

Grip op tijd en geld, óók tijdens life-events

Met de Nibud-vuistregels, een jaarbegroting en de mogelijkheid om dagelijks en maandelijks de financiën overzichtelijk te houden, houden mensen de regie over hun geld, ook als hun leven verandert. De Nibud-agenda is een planner die laat zien waar je geld blijft. Voor mensen die niet het gevoel willen hebben dat het geld hen door de vingers glipt, die financieel bewust willen worden of willen blijven.

Van agenda naar financiële jaarplanner

Om tegemoet te komen aan de wens om de agenda langer houdbaar te maken en langer te kunnen gebruiken in preventieactiviteiten, vindt u in de nieuwe Nibud-agenda geen datums. De agenda kent een maand- en weekindeling, maar gebruikers kunnen zelf de data invullen. Omdat het zomaar kan zijn dat mensen niet op 1 januari, maar op een ander moment willen starten.

Met grip op geld krijgen en houden kun je immers altijd beginnen. Life-events laten zich namelijk niet altijd even goed plannen. Ook daarom hebben we de Nibud-agenda tijdloos gemaakt. Zodat de ontvanger hem kan gebruiken wanneer hij wil en toch een heel jaar vooruit kan plannen.

Afnemers aan het woord

De gemeente Zwolle zet al een aantal jaren succesvol de op maat gemaakte Nibud-agenda in. Regina Koudijs, team preventie en afdeling inkomensondersteuning van de gemeente Zwolle:

“We geven de agenda cadeau aan cliënten die een budgetcursus volgen. Aan cliënten die instromen in Budgetbeheer én aan cliënten die uitstromen uit Budgetbeheer. De Nibud-agenda op maat is een praktisch en zinvol cadeau met leuke budget- en bespaartips én bovendien een leuk naslagwerk. Doordat er geen datums in de agenda staan, kunnen we hem veel langer inzetten en hebben veel meer mensen er iets aan. Eigenlijk tot het moment dat het Nibud een nieuwe editie oplevert.

De plaatselijke gemeentelijke informatie die erin staat, maakt het voor cliënten nog interessanter, omdat mensen op deze manier precies weten wat er in hun eigen gemeente te halen is! Veel mensen weten dat namelijk gewoon niet. Ook het persoonlijke voorwoord van onze wethouder geeft aan dat het onderwerp de aandacht heeft van de plaatselijke politiek.”

Agenda op maat voor WestlandUtrecht Bank

De WestlandUtrecht Bank biedt de Nibud-agenda gratis aan haar klanten aan.
Tim Kok, Manager Hypotheken WestlandUtrecht Bank:

“Voor de dagelijkse planning van uitgaven en tijd, bieden wij onze klanten deze kleurrijke agenda en jaarplanner. Het is naast een tijdsplanner een handige bron van financiële informatie. Geen wondermiddel, maar het kan helpen bij het inzichtelijk maken van uw inkomsten en uitgaven. Ook bevat de agenda veel slimme feitjes, weetjes en tips over geld.”

Ook iets voor u?

Sluit een Nibud-agenda ook aan bij uw preventiedoelen? Wilt u ook op een positieve manier het onderwerp grip op geld onder de aandacht brengen?

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Anne-Mart Kuipers, zij gaat graag samen met u aan de slag voor uw Nibud-agenda op maat. Of neem voor de nieuwste editie van de Nibud-agenda eerst een kijkje in onze webwinkel.

Voorkomen van geldproblemen: samen zorgen we ervoor!

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder

Geschreven door

Anne-Mart Kuipers

Anne-Mart Kuipers

Adviseur communicatie

medewerker

De Nibud-agenda is een praktisch en zinvol cadeau.”

— Regina Koudijs, gemeente Zwolle

Contact

U kunt op verschillende manieren contact opnemen met het Nibud.

Ga verder