Direct naar content

Home

Onbekendheid pensioen

Meer dan de helft van de Nederlanders onder de 67 jaar weet weinig tot niets van de veranderingen in het nieuwe pensioenstelsel. Het is daarom belangrijk dat de overheid en de pensioensector nu vol inzetten op voorlichting en bewustwording.

Bekijk Nibud Pensioenpeiling 2024
pensioen

In het nieuws

Meer of minder werken?

In een aantal simpele stappen helpt de WerkUrenBerekenaar je berekenen wat je onder de streep overhoudt als je meer (of minder) uren zou gaan werken. Hoe zit het bijvoorbeeld met je toeslagen? We zetten het voor je op een rij.

Schulden op de werkvloer

Als werkgever wil je financieel fitte werknemers. Je kunt faciliteren bij het op orde brengen en houden van de financiën. Maar ook helpen bij financiële problemen. Het Nibud heeft meerdere programma’s, tools en trainingen die hierbij helpen.
 • 2.000.000 huizenbezitters hebben onvoldoende spaargeld voor de verduurzaming van hun woning
  [Bron: Nibud (2020)]
 • 32%
  van de huishoudens in Nederland heeft moeite met rondkomen
  [Bron: Nibud (2024)]
 • 78.013
  mensen met financiële problemen hebben zich in 2020 gemeld bij de schuldhulpverlening
  [Bron: NVVK (2021)]

Hoe staat het met jouw financiële gezondheid?

Met de Financiële GezondheidsCheck zie je in een paar minuten hoe financieel gezond je bent. Daarnaast krijg je concrete tips en handvatten afgestemd op jouw score.

Best bezochte pagina’s

Praktijkverhalen

Hulp en tips bij rondkomen?

Handige hulpmiddelen

 • werkurenberekenaar

  WerkUrenBerekenaar

  Tool

  De WerkUrenBerekenaar maakt op een makkelijke manier inzichtelijk wat de financiële gevolgen zijn van meer of minder uren werken.

 • E-mailcoaching Jaarplanner

  E-coaching

  Met dit programma blijf je het hele jaar financieel fit. Je krijgt mails tips, tools en reminders op slimme momenten. Meld je gratis aan.

 • FinanciëleGezondheidsCheck

  Test

  Ben jij financieel gezond of loop je risico op geldproblemen? Deze test geeft je hier na een aantal korte vragen antwoord op. Daarnaast krijg je tips over hoe jij je financiële gezondheid kan verbeteren.

 • BufferBerekenaar

  Tool

  Hoeveel geld is verstandig om als buffer achter de hand te hebben? Met deze tool bereken je het voor je persoonlijke situatie.

 • Kasboek en tabbladenset

  Product
  Voor een geordende administratie en zicht op je uitgaven.
  Vanaf €19.95 (incl. btw)
 • Persoonlijk Budgetadvies

  Tool

  Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies zet je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rij en je ziet hoe je het doet vergeleken met anderen.