Direct naar content

Home

Bijna met pensioen? Dan valt er wat te kiezen

Het Geldplan Bijna pensioen geeft op basis van je eigen voorkeuren inzicht in de keuzes die je hebt. Daarnaast helpt het je met een actielijst zodat je weet wat je kunt doen om straks zonder verrassingen van je pensioen te genieten.

Naar Geldplan Bijna pensioen

In het nieuws

 • Nibud praat in Tweede Kamer over schuldenvrije toekomst

  nieuwsbericht

  Het Nibud pleit voor meer inspanningen om vroegtijdig financiële problemen aan te pakken. De werkvloer zou een plek kunnen zijn om mensen met geldzorgen te vinden en te bereiken. Daarin is nog veel winst te behalen.

  Gepubliceerd op:
 • Nibud: regelingen voor Amsterdamse jongeren niet genoeg

  nieuwsbericht

  Zelfstandig wonende Amsterdamse jongeren in de bijstand, mbo’ers en jongeren met een minimumloon komen ondanks alle aanvullende regelingen, maandelijks honderden euro’s te kort.

  Gepubliceerd op:
 • Nibud en a.s.r. lanceren vernieuwde workshop Ik krijg nóóóóit wat!

  nieuwsbericht

  Hoe doe je dat eigenlijk, de financiële opvoeding? Dat wordt besproken tijdens de workshop Ik krijg nóóóóit wat!, waarin thema’s als zakgeld, sparen, keuzes maken en (online) veiligheid spelenderwijs aan bod komen.

  Gepubliceerd op:

De financiële gevolgen van meer of minder werken

Met de WerkUrenBerekenaar bereken je snel en gemakkelijk wat de gevolgen voor jouw netto besteedbaar inkomen zijn als je meer of juist minder gaat werken.

Dossier: Geldproblemen in Nederland

Het Nibud streeft naar een Nederland zonder geldproblemen. Iedereen zou moeten kunnen rondkomen, nu en in de toekomst. Helaas zien we nog veel groepen die het moeilijk hebben. Lees er alles over in ons dossier.

Best bezochte pagina’s

Nibud-cijfers en rekentools

We onderzoeken al meer dan 40 jaar wat mensen uitgeven. Deze referentiecijfers verwerken we in voorbeeldbegrotingen, die op allerlei manieren ingezet kunnen worden. Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? We horen het graag.
 • 2.000.000 huizenbezitters hebben onvoldoende spaargeld voor de verduurzaming van hun woning
  [Bron: Nibud (2020)]
 • 37%
  van de huishoudens in Nederland heeft moeite met rondkomen
  [Bron: Nibud (2022)]
 • 78.013
  mensen met financiële problemen hebben zich in 2020 gemeld bij de schuldhulpverlening
  [Bron: NVVK (2021)]

Praktijkverhalen

Hulp en tips bij rondkomen?

Handige hulpmiddelen

 • FinanciëleGezondheidsCheck

  Test

  Ben jij financieel gezond of loop je risico op geldproblemen? Deze test geeft je hier na een aantal korte vragen antwoord op. Daarnaast krijg je tips over hoe jij je financiële gezondheid kan verbeteren.

 • Kasboek en tabbladenset

  Product
  Voor een geordende administratie en zicht op je uitgaven.
  Vanaf €19.95 (incl. btw)
 • Aan de slag met je geldzaken

  Cursus

  De cursus Aan de slag met je geldzaken is gratis beschikbaar tot en met 30 juni 2023. De cursus bestaat uit 5 modules Hoe werkt het? Aan het begin van elke module beantwoord je enkele …

 • E-mailcoaching Jaarplanner

  E-coaching

  Met dit programma blijf je het hele jaar financieel fit. Je krijgt mails tips, tools en reminders op slimme momenten. Meld je gratis aan.

 • BufferBerekenaar

  Tool

  Hoeveel geld is verstandig om als buffer achter de hand te hebben? Met deze tool bereken je het voor je persoonlijke situatie.

 • Persoonlijk Budgetadvies

  Tool

  Het Nibud Persoonlijk Budgetadvies zet je inkomsten en uitgaven overzichtelijk op een rij en je ziet hoe je het doet vergeleken met anderen.